Halverte slaktevolumene
Grieg Seafood er fremdeles plaget av parasitter og fiskesykdom, noe som går utover slaktevolumene.

Grieg Seafood hadde et slaktevolum på 12.200 tonn laks i tredje kvartal, melder oppdrettsselskapet i oppdatering tirsdag.
Det er nær halvparten så mye som ble slaktet i samme kvartal i fjor, der volumet endte på 22.900 tonn laks.
I Rogaland ble det slaktet 4.800 tonn, i Finnmark 1.300 tonn, mens i den canadiske provinsen British Columbia ble 6.100 tonn slaktet.
Det er fremdeles mer enn tidligere guidet. Da rapporten for andre kvartal ble lagt frem forventet selskapet et samlet slaktevolum på 10.500 tonn.
Grieg Seafood har vært åpne om at 2023 har vært et biologisk utfordrende år, noe som har ført til flere kutt i guidingen.
«Driftskostnadene for oppdrett i Rogaland ble påvirket av høsting relatert til ISA (infeksiøs lakseanemi, red.anm.) og redusert overlevelse i kvartalet. I Finnmark var det ikke planlagt høsting i løpet av tredje kvartal, men det ble prioritert tidlig høsting over biomassvekst for å opprettholde fiskevelferden relatert til Spironucleus Salmonicida (lakseparasitt, red. anm.). Den tidlige høstingen og lave høstingsvolumet påvirket driftskostnadene», skriver selskapet.