<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norcod annonserer gigantavtale - aksjen stiger tosifret

Norcod har signert en kontrakt med kinesisk distribusjonsselskap for minst 800 tonn. 

Publisert 11. jan. 2024 kl. 12.26
Oppdatert 11. jan. 2024 klokken 12.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
GIGANTAVTALE: Administrerende direktør Christian Riber i Norcod.  Foto: Iván Kverme

 

Oppdrettsselskapet Norcod har inngått en avtale med et Kinesisk distribusjonsselskap for å levere minst 800 tonn, eller omtrent 10 prosent av planlagt produksjon i 2024. Det skriver selskapet i en børsmelding torsdag. 

Fisken som skal eksporteres vil generere fortjeneste, og avtalen utgjør dermed et betydelig steg for selskapet. 

– Kina representerer et svært spennende marked for Norcod, og denne kontrakten er et betydelig skritt mot å skape et lønnsomt selskap. Vi ser et lovende marked i Kina, som vil være en viktig del av vår vekststrategi, sier administrerende direktør Christian Riber i Norcod. 

Fisken fra Norcod vil bli markedsført og solgt ved siden av, og på samme måte som laks i Kina. Norcod ser potensiale for et totalt torskemarked i Kina som kan konkurrere i størrelse med laksemarkedet. I 2023 eksporterte Norge 40 000 tonn fersk laks til Kina, og det totale laksemarkedet i Kina utgjorde 95 000 tonn.

Aksjemarkedet reagerer positivt på nyheten, og torsdag formiddag er Norcod kursen opp 14,7 prosent.