<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Føler nyhetsstrømmen er vel mye negativ nå

Telefonen gikk varm hos sjømatanalytiker Herman A. Dahl i Nordea Markets torsdag på de mulige kjempebøtene fra EU. Han mener lakseaksjene ble for hardt straffet.

  Publisert 27. jan. 2024 kl. 14.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 135 ord
  EUs jukseanklager senket lakseaksjer: En overreaksjon ifølge Nordea
  26.01.2024 Rundt syv milliarder i børsverdier forduftet fra lakseaksjene torsdag da EU kom med et foreløpig vedtak om prissamarbeid mot Cermaq, Grieg Seafood, Bremnes, Lerøy, Mowi og Salmar. Selskapene avviser anklagene, men EU er sikker i sin sak. Må dette markedet ryddes opp i og hva skal investorene tro når en slik smell som dette kom etter lakseskatten? Vi diskuterer med sjømatanalytiker Herman A. Dahl i Nordea Markets.

  Trusler fra EU om kjempebøter for mulig prissamarbeid senket verdiene i den børsnoterte laksekvartetten SalMar, Mowi, Lerøy Seafood og Grieg Seafood med rundt 7 milliarder kroner i går.

  – En overreaksjon, sa sjømatanalytiker Herman A. Dahl i Nordea Markets da han gjestet Børsmorgen fredag. 

  – Sjømatindeksen falt 3,3 prosent, mens vi anslo en «impact» på 1-3 prosent av børsverdiene, så fallet var helt i den øvre delen av intervallet, la Dahl til.

  – Mye negativt nå

  Analytikeren hadde en del bekymrede investorer på tråden i går.

  – Telefonen gikk rimelig het. Norske investorer er rimelig konstruktive, og husker fra saken i 2019 at dette er en pågående bekymring. Utenlandske investorer er mer overrasket, og føler nyhetsstrømmen er vel mye negativ nå. Ikke nok med at Løvebakken kom med lakseskatten, nå er Brussel på dem også, sa analytikeren.