<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Amerikansk skyselskap setter opp butikk i Norge

Det amerikanske skyselskapet Snowflake utvider den nordiske virksomheten med et eget kontor i Norge.

Publisert 26. des. 2022 kl. 19.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
SATSER PÅ VEKST I NORGE: Dan Öhlander, sjef for den nordiske virksomheten i Snowflake. Foto: Snowflake

Amerikanske Snowflake selger skytjenester over hele verden, og er i skrivende stund etablert i over 20 land. 

Selskapet har allerede nordiske kontorer i Sverige, Danmark og Finland, og skal nå utvide den nordiske virksomheten ytterligere ved å opprette et eget kontor i Norge. 

Svenske Dan Öhlander leder den nordiske virksomheten, men det skal snart rekrutteres en egen sjef for det norske kontoret. I første omgang planlegger selskapet å ansette mellom seks og ti personer.

Satser på vekst

Selskapet starter ikke på bar bakke når det etableres på norsk jord. Det har allerede kjente norske selskaper på kundelisten, inkludert Oda, Wilhelmsen Group og Elkjøp. 

– Vi har jobbet mot det norske markedet fra Sverige i noen år og har fått et godt fotfeste, spesielt innen finans og detaljhandel, sier Öhlander.

Öhlander sier selskapet ikke har noen spesifikke omsetningsmål i Norge, men forventer vekst fra første stund, slik som de har opplevd i Norden allerede. 

Selskapet oppgir ikke noen nordisk-spesifikke tall, men rapporterte en global omsetning på 522 millioner dollar i tredje kvartal i år. Det representerte 67 prosent vekst sammenlignet med samme periode året før.