<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IT-kjempe kutter 10 prosent av staben

Salesforce merker at kundene er blitt usikre og tar store nedskjæringer før nedturen kommer. 

  Publisert 4. jan. 2023 kl. 13.58
  Oppdatert 4. jan. 2023 klokken 16.44
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 258 ord
  KUTTER STABEN: Salesforce og konsernsjef Marc Benioff. Foto: Bloomberg

  Salesforce meldte onsdag at de vil si opp rundt 10 prosent av de ansatte og stengte ned noen avdelinger som et ledd i restruktureringsplan deres. Selskapet har som mål om å bli ferdig med omstruktureringen av arbeidsstokken innen utgangen av 2024.

  Ifølge Bloomberg ønsker Salesforce også å redusere eiendomsbeholdningen deres, men det er i en plan som forventes å være fullført i regnskapsåret 2026. 

  Kunder utsetter prosjekter

  Med nedskjæringene, som er ment for å ligge i forkant av en økonomisk nedtur, følger det skybaserte programvareselskapet i fotsporene til Accenture som i forrige måned advarte om en oppbremsing i konsulentvirksomheten på grunn av kunder som utsetter prosjekter, skriver Reuters. 

  «Klimaet er fortsatt utfordrende og kundene våre tar en mer målrettet tilnærming til sine kjøpsbeslutninger,» skriver konsernsjef Marc Benioff i et brev til de ansatte. 

  «Da våre inntekter økte gjennom pandemien, ansatte vi for mange med tanke på den økonomiske nedturen vi nå står overfor, og jeg tar ansvaret for det,» skriver han videre. 

  Koster opptil 2,1 mrd. 

  Ifølge Benioff vil mange av de ansatte som blir berørt av kuttene bli varslet innen den «neste timen», og de vil motta minst fem måneders lønn, helseforsikring, karriereressurser og andre fordeler. Berørte ansatte utenfor USA skal motta lignende støtte i samsvar med lokale arbeidslover. 

  Reduksjonen i arbeidsstokken vil koste selskapet mellom 1,4 og 2,1 milliarder dollar, og opptil 1 milliard dollar av dette vil komme i fjerde kvartal i regnskapsåret 2023, opplyser selskapet. 

  Salesforce var blant de største taperne på S&P 500 i fjor. Til sammen ble det barbert bort 118 milliarder dollar i markedsverdi, mens aksjekursen nesten ble halvert på børsen.