<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gir iPhone-kontrakt til partnerens rival

Apple diversifiserer på leverandørsiden, og deler ut stor iPhone-kontrakt til Foxconn-konkurrenten Luxshare Precision Industry.

Publisert 5. jan. 2023 kl. 10.06
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 277 ord
DIVERSIFISERER: Apple, ledet av Tim Cook. Foto: Bloomberg

Apple er på vei til å signere kontrakt med kinesiske Luxshare Precision Industry for produksjon av premium iPhone-modeller, melder Financial Times og viser til kilder med kjennskap til saken.

Luxshare er en av de fremste konkurrentene til Apples langvarige partner Foxconn, og kontrakten skrives i kjølvannet av at sistnevntes største fabrikk – verdens største iPhone-fabrikk – siden oktober har slitt med både coronautbrudd, demonstrasjoner blant ansatte og masseoppsigelser.

Har steget i gradene

Kontrakten er den første større som deles ut til et annet selskap enn de taiwanske verdenslederne innenfor kontraktsproduksjon, Foxconn og Pegatron. Luxshare har produsert mindre mengder av iPhone 14 Pro Max ved sitt Kunshan-anlegg for å erstatte produksjonen som forsvant ved Foxconns Zhengzhou-fabrikk i fjor.

Luxshare ble en Apple-leverandør i 2011, og har gradvis styrket sin posisjon i verdikjeden – fra å produsere kabler for iPhone og Macbook til å produsere Airpods. Selskapet ble etablert i 2004 av den tidligere Foxconn-ansatte Grace Wang.

«iPhone City» is back

Foxconn-anlegget, som med sine mellom 200.000 og 300.000 ansatte går under navnet «iPhone City», er nå nesten tilbake i full produksjon . Kilder opplyste til Reuters tirsdag at desember-leveransene var på rundt 90 prosent av opprinnelige planer. Wall Street venter likevel at Apples iPhone-leveranser faller i fjerde kvartal.

Bransjeanalytikerne i TrendForce opplyste lørdag at Apple har bestemt seg for å bruke Luxshare som en av produsentene av den kommende iPhone 15 Pro Max-modellen. Analytikerne påpekte videre at Luxshares eneste iPhone-fabrikk ligger i Kina, og at selskapet ikke har noen planer om å sette opp en produksjonslinje ved sitt Vietnam-anlegg som produserer Apple-tilbehør.