<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Aksjen er et fantastisk spill

Den erfarne amerikanske investoren Jason Ware tror fremtiden er lys for Apple, Alphabet, Microsoft og Oracle. 

Publisert 13:39 5. jan. 2023
Oppdatert 15:04 5. jan. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 262 ord
LYS FREMTID? Investor Jason Ware anbefaler Alphabet, ledet av Sundar Pichai. Foto: Bloomberg

Nasdaq falt over 30 prosent i 2022, men den erfarne investoren Jason Ware har ifølge CNBC ikke mistet troen på teknologisektoren på lang sikt. 

– De store selskapene genererer mye cash. De fleste vokser innenfor sekulære nisjer som ikke nødvendigvis har syklisk tilknytning, men heller er en del av teknologiske endringer i måten vi konsumerer på, og tingene som virkelig kan medføre varig strukturell vekst, sier han.

Apple, Alphabet

Partneren og investeringsdirektøren i Albion Financial Group mener fjorårets kraftige kursfall representerer en stor «buy the dip»-mulighet for langsiktige tech-investorer.

TROR PÅ TECH: Investor Jason Ware. Foto: LinkedIn

– Apple har en balanse full av kontanter, og genererer over 100 milliarder dollar i fri kontantstrøm årlig. Vi tror selskapet har en lys fremtid innenfor både tjenester og områder som augmented reality (utvidet virkelighet, red. anm.), fortsetter Ware overfor kanalen.

Investoren liker også Googles morselskap Alphabet. Han kaller selskapet et «fantastisk spill» på digital annonsering, og legger til at Google har «et antall kilder» til vekst de neste fem årene.

Microsoft, Oracle

Microsoft er en annen favoritt, og styrer ifølge Ware mot 10-15 prosent årlig inntjeningsvekst i overskuelig fremtid.

– Vi liker Oracle også. Selskapet får ikke så mye omtale da det anses som «old tech», men tar en anstendig markedsandel innenfor skytjenester, sier investoren, og trekker overfor CNBC frem at aksjen omsettes rundt 13 ganger inntjeningen.

– Dette er altså et billig tech-selskap som er underkjøpt av Wall Street og har akselererende inntekter og resultatvekst i ryggen med sitt fokus på skyen. Det gjør en kjempejobb med å få inn ny business der, legger han til.