<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA snart tom for militære brikker

Avhengigheten av Taiwan har satt USA i en teknologisk og militær knipe.

  Publisert 6. jan. 2023 kl. 16.01
  Oppdatert 6. jan. 2023 klokken 16.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 175 ord
  TAIWAN OG UKRAINA: USA har teknologisk hodebry om konflikter globalt eskalerer og mikrobrikkemangelen fortsetter. FOTO: Dreamstime.com

  Skulle Kina gå til angrep på Taiwan de neste årene, vil USA ha store problemer med å henge med i svingene på grunn av krigen i Ukraina, og avhengigheten av Taiwan som leverandør av viktige mikrobrikker.

  Den globale mangelen på mikrobrikker er, ifølge eetimes.com, så prekær at store produsenter som Lockeed Martin og Rayheton blir forhindret i å øke sin produksjon av nødvendig materiell til krigføringen i Ukraina.

  Forsvarsdepartementet i USA må nå forholde seg til at også mange kommersielle aktører støvsuger markedet for mikrobrikker, og betaler den prisen som forlanges av produsentene.

  Det som også er et problem, er at dagens militærteknologi ofte benytter seg av gårsdagens mikrobrikke-teknologi, som ikke lenger er i produksjon i større skala.

  10 år bak

  Taiwan er nå et stadig mer spent tema innen amerikansk sikkerhetspolitikk. Finansavisen skrev tidligere fredag, at landet planlegger å bygge sitt eget satellitt-nettverk for å sikre kommunikasjonen om Kina går til krig.

  Det kan ta USA opp mot ti år å bygge opp en sikker hjemlig leveransekjede for viktige mikrobrikker, skriver eetimes.com.