<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Microsofts milliardoppkjøp trues av europeisk konkurranselov

Europakommisjonen ventes å stikke kjepper i hjulene for Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard.

    Publisert 16. jan. 2023 kl. 15.19
    Oppdatert 16. jan. 2023 klokken 15.20
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 187 ord
    IKKE HELT PÅ SKINNER: Tidenes største Microsoft-oppkjøp går ikke helt som smurt, med klager fra FTC og sannsynligvis EU-kommisjonen. Foto: NTB/Reuters

    Microsoft ventes å få en såkalt «antitrust»-advarsel fra EU-kommisjonen, skriver Reuters. Advarselen gjelder selskapets oppkjøp av spillprodusenten Activision Blizzard, mest kjent for å være studioet bak spillserier som Call of Duty. 

    Microsoft la inn bud på 69 milliarder dollar på spillgiganten i starten av 2022 - det største oppkjøpet i Microsofts historie. 

    Oppkjøpet har derimot ikke gått på skinner så langt, med uttrykk om bekymring rundt konkurransesituasjonen fra Storbritannia, USA og nå EU. Europakommisjonen er i ferd med å klargjøre en klage, der den vil legge frem sine bekymringer om oppkjøpet, sier kilder til Reuters.  

    «Vi vil fortsette å jobbe med EU-kommisjonen for å løse eventuelle konflikter i markedet», uttalte talspersoner for Microsoft om den ventede klagen.

    I desember ble det kjent at amerikanske Federal Trade Commission ønsker å blokkere oppkjøpet

    «Med kontroll over Activisions bestselgere ville Microsoft ha hatt både midlene og motivet til å skade konkurranse ved å manipulere Activisions prising, svekke Activisions spillkvalitet eller brukeropplevelse på konkurrerende konsoller og spilltjenester, endre vilkårene og timingen for tilgang til Activisions innhold eller holde innhold fullt og helt tilbake fra konkurrenter – og dermed gjort forbrukerne skade, skrev FTC i meldingen den gangen.