<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hevder Musk manipulerte Tesla-video

Videoen av en selvkjørende Tesla var forfalsket og iscenesatt av Elon Musk, hevder en Tesla-ingeniør i retten.

Publisert 18. jan. 2023 kl. 16.08
Oppdatert 18. jan. 2023 klokken 16.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord
MANIULATOR: Ingeniøren bak autopilot-systemet hos Tesla vitnet for retten og hevdet videoen av selvkjørende Tesla i 2016 var manipulert av Musk. FOTO: Bloomberg

En tidligere senioringeniør hos Tesla vitnet under den pågående rettssaken mot Elon Musk om hendelsen tilbake i 2016, skriver Dailystar.co.uk. 

Den gangen skulle elbilprodusenten vise frem at en Tesla kjørte på autopilot.

Videoen fra 2016 viser en Model X som kjører i sentrumsgater mens personen på sjåførplass har hendene alle andre plasser enn på rattet. Videoen ble den gang delt av Musk på Twitter.

Musk skrev at bilen kjører av seg selv, uten menneskelig påvirkning. Musk hevdet også at den fant frem til parkering selv.

Sjåføren kjørte

Tirsdag startet rettssaken mot Musk, hvor han er saksøkt for å villede aksjemarkedet og aksjonærer. Der kom det frem at videoen skal ha vært iscenesatt.

Ansvarlig for autopilot-funksjonen hos Tesla, Ashok Elluswamy, vitnet om at videoen var en forfalskning.

– Den var laget for å skildre hva som var mulig å bygge inn i systemet, vitnet han ifølge Dailystar.

Under innspillingen av videoen fulgte Teslaen angivelig en forhåndsplanlagt rute, og sjåføren skal ha hatt kontroll over bilen under kjøringen.

SELVKJØRENDE: Tesla har tatt bort demonstrasjonsvideoen fra nettet og erstattet den med denne reklamevideoen for autopilotsystemet.

Videre fortalte Elluswamy ifølge Reuters, at da de forsøkte å vise at bilen kunne parkere uten en fører, krasjet bilen i et gjerde på Teslas parkeringsplass.