<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Finanstopp til reMarkable: – Fristelsen ble for stor

Skrivebrettselskapet har omsider funnet sin nye finansdirektør, etter et halvannet år med en midlertidig løsning.

  Publisert 20. jan. 2023 kl. 13.23
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 300 ord
  FUNGERENDE OG FAST: Mikkel Ektvedt (t.h.) er ny finansdirektør i reMarkable. Her avbildet med Vegard Veiteberg, som tok over ledelsen av selskapet på midlertidig basis sent i fjor. Foto: reMarkable

  reMarkable har hentet Mikkel Ektvedt til rollen som finansdirektør, opplyser skrivebrettselskapet.

  Han kommer fra rollen som corporate finance-direktør i SEB, og har tidligere vært finansdirektør i seismikkselskapet Magseis og direktør for forretningsutvikling i gassrederiet Flex LNG. Ektvedt har dessuten flere styreverv i teknologi- og finansieringsselskaper.

  Nå tar han over for Anders Emil Andersen, som har vært fungerende finansdirektør i reMarkable siden september 2021.

  – Fristelsen ble for stor

  «Jeg har lenge vært imponert over av hva reMarkable har fått til. Etter å ha blitt kjent med teamet og ledelsen, samt fått et innblikk i ambisjonene fremover, ble fristelsen for stor», sier Ektvedt.

  «Dette er et selskap jeg vil være med på å utvikle videre», slår han fast.

  Fungerende adm. direktør Vegard Veiteberg trekker frem at Ektvedts bakgrunn kombinerer industriell forståelse med erfaring fra å bygge og finansiere teknologibaserte selskaper.

  «Dette er egenskaper som vil bidra til å nå våre ambisiøse mål for fremtiden», sier Veiteberg – som før jul ble utnevnt til fungerende reMarkable-sjef da gründer Magnus Haug Wanberg, nummer 139 på Kapitals liste over Norges rikeste, besluttet å si fra seg ledelsen av den daglige driften og heller bli arbeidende styreleder.

  Enhjørningsstatus

  reMarkable fikk enhjørningsstatus – prising på over én milliard dollar – i mai i fjor , da eksisterende aksjonærer gjorde et mindre nedsalg. Selskapet ble grunnlagt av av Wanberg i 2013, og kan – i motsetning til andre norske enhjørninger – vise til både lønnsomhet og kraftig vekst.

  2021-tallene viste en omsetning på 2,7 milliarder kroner, opp fra 1,2 milliarder kroner året før og 369 millioner kroner i 2019. Samlet omsetning siden oppstarten for ti år siden er nær 5 milliarder.

  EBITDA-resultatet i 2021 var på 277 millioner kroner, mot 105 millioner året før.

  Sammen med enhjørningsstatusen oppnådde selskapet også et salg på mer enn én million skrivebrett i fjor, etter lansering i ni nye land.