<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil at India skal stå for 25 prosent av produksjonen

Covid-restriksjoner og geopolitiske spenninger gjør at Apple ser etter andre produksjonsland enn Kina, noe som kan være gode nyheter for det som kommer til å bli verdens mest folkerikeland i år. 

  Publisert 23. jan. 2023 kl. 09.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 203 ord
  FLERE ANSATTE: Apple vil øke produksjonen i India, noe som har gjort at Foxconn har firedoblet staben ved fabrikken deres i landet. Her fra iPhone-fabrikken til Foxconn i Tamil Nadu, India. Foto: Bloomberg

  Apple ønsker at India skal stå for opptil 25 prosent av den totale produksjonen, opp fra dagens nivå som er på mellom 5 og 7 prosent, kunngjorde Indias handelsminister Piyush Goyal på en konferanse mandag.  Kommentarene fra handelsministeren kommer etter en periode hvor Apple har sett etter alternative produksjonsland til Kina. 

  – Apple, en annen suksesshistorie. De har allerede rundt 5 til 7 prosent av produksjonen i India. Og hvis jeg ikke tar feil, har de som mål å øke det til 25 prosent av produksjonen, sier Goyal. 

  Noe tidspunkt for når produksjonen i India vil bli løftet, sa imidlertid handelsministeren ingenting om, skriver Reuters. 

  Firedoblet arbeidsstyrken

  Ifølge nyhetsbyrået har Apple satset stort på India etter at de flyttet deler av iPhone-produksjonen til subkontinentet i 2017, først gjennom Wistron og i senere tid via Foxconn. 

  I fjor ble det meldt at Foxconn hadde planer om å firedoble arbeidsstokken ved iPhone-fabrikken deres i India. 

  Kinas covid-relaterte nedstengninger og restriksjoner, samt en økende geopolitiske spenning mellom USA og kineserne, har vært viktige faktorer som har spilt inn når Apple har begynt å se etter andre produksjonsland. Dette gjorde også at J.P. Morgan i fjor estimerte at rundt en fjerdedel av alle Apple-produkter vil bli produsert utenfor Kina innen 2025, mot 5 prosent i dag.