<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Barclays er bull på chips

Aksjeverdiene til store halvlederselskaper ble mer enn halvert fra toppen i løpet av 2022. Nå tror Barclays at stemningen skal snu. 

    Publisert 23. jan. 2023 kl. 15.13
    Oppdatert 23. jan. 2023 klokken 15.38
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 348 ord
    MARKEDSLEDER: Barclays tror AI vil by på store muligheter for chipprodusenter som Nvidia fremover. Foto: Bloomberg

    Fall i teknologisektoren preget verdens børser i fjor, da inflasjon og økte renter kuttet hardt i inntjeningsestimatene til tech-selskapene. Wall Streets teknologiindeks Nasdaq falt 33 prosent, mens teknologiindeksen på Oslo Børs falt 42 prosent. 

    Blant annet ble aksjeverdiene til verdens halvlederprodusenter drastisk redusert i løpet av 2022, etter chip-mangel og stor etterspørsel drev kursene til værs under pandemiårene 2020 og 2021. Aksjer som AMD og NVIDIA falt på det meste over 50 prosent fra toppen, i det Barclays-analytikere omtaler som «den verste korreksjonen siden dotcom-boblen». 

    I en rapport mandag melder Barclays derimot om mer positive utsikter for chip-produsentene fremover, ifølge MarketWatch. Blant annet har de jekket opp kursmålene sine på en rekke av de store amerikanske halvlederprodusentene. 

    AMD oppgraderes til kjøp («Overweight») fra hold («Equal Weight»), og kursmålet økes fra 70 til 85 dollar. Mandag åpner aksjen opp 2,95 prosent til 72,14 dollar.

    Nvidia får også et løft i kursmålet, fra 250 til 170 dollar mens kjøpsanbefalingen beholdes. Aksjen løftes mandag 0,62 prosent til 179,50 dollar.

    Barclays trekker frem muligheter innenfor kunstig intelligens (AI) som attraktive for begge aksjene, med Nvidia som markedsleder innenfor både grafikkort og AI.

    «Gjenåpningen i Kina vil være et stort tema i 2023, og vi tror den foreløpige motvinden vil kunne skifte til medvind i årets andre halvdel», skriver Barclays.

    «Vi hadde likt å se at aksjene ble like billige som de har vært i andre nedgangstider, men vi undervurderte kontantstrømmen som ville inn i halvledere. Vi tror ikke aksjene kommer til å gå til like lave nivåer som i oktober med det første», skriver analytikerne i rapporten.

    Også Qualcomm-aksjen løftes til kjøp fra hold av storbanken og kursmålet jekkes fra 120 til 150 dollar pr. aksje. Barclays skriver at de anser selskapet som «den klare lederen innen high-end». Mandag stiger aksjen med 3,03 prosent kort tid etter åpning til 126.63 dollar.

    Barclays er likevel ikke like positiv til hele sektoren, og nedjusterer tre selskaper som leverer utstyr og tjenester til halvlederproduksjonen; Veeco Instruments, Applied Materials og KLA. Dette begrunnes med at analytikerne fremdeles tror på en vedvarende nedsving i front-end waferproduksjon til og med 2024.