<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Microsoft investerer milliarder i ChatGPT skaper

Kun dager etter Microsoft sa opp 10 000 ansatte, satser de 10 milliarder dollar på AI fenomen. 

    Publisert 23. jan. 2023 kl. 19.26
    Oppdatert 23. jan. 2023 klokken 21.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 160 ord
    PÅ KJØPER'N: Microsoft-toppen Satya Nadella bruker 10 millioner dollar på AI-eventyr. Foto: Bloomberg

    Microsoft bekreftet mandag en betydelig investering  OpenAI, selskapet bak den virale chatboten ChatGPT. Dog de finansielle detaljene ikke er offentliggjort, er investeringen estimert til 10 millarder dollar, skriver Financial Times. Dette gjør OpenAI til en av USAs høyest verdsatte start-ups, til tross for at selskapet genererer lite inntekt. 

    Microsoft begynte investeringene i tech-startupen i 2019, den gang med 1 milliarder dollar. Teknologikjempen var dermed allerede på eiersiden da AI-utvikleren lanserte ChatGPT, som tiltrakk mer enn 1 millioner brukere på en uke. 

    – Partnerskapet med OpenAI ble dannet rundt en felles ambisjon om å videreutvikle banebrytende AI-forskning på en ansvarlig måte. I denne neste fasen av partnerskapet vårt vil vi gi utviklere på tvers av bransjer tilgang til den beste AI-infrastrukturen, sier Microsoft-sjef Satya Nadella i et blogginnlegg.

    Konsernsjefen sa videre at Microsoft planlegger å implementere kunstig intelligens i alle produkter, under et panel på Davos forrige uke. På samme panel sa Nadella at selskapet vil bevege seg raskt for å kommersialisere verktøy fra OpenAI.