<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Til himmels etter telefonmelding

poLight er tildelt en ordre for leveranser til en luksussmarttelefon, men sjefen er avmålt: – Det gjenstår å se om telefonen blir lansert som planlagt, og om den vil inkludere TLens.

  Publisert 24. jan. 2023 kl. 09.51
  Oppdatert 24. jan. 2023 klokken 11.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 244 ord
  AVVENTENDE: Øyvind Isaksen, adm. direktør i poLight. Foto: Anders Horntvedt

   

  poLight er tildelt en ny ordre verdt 2,9 millioner kroner, opplyser det Oslo Børs-noterte Horten-selskapet tirsdag. Ordren er knyttet til et smarttelefonprosjekt, der det er planlagt å benytte poLights TLens-linse.

  Et smarttelefonprosjekt er det markedet virkelig har ventet på for poLight, og aksjen reagerer med kraftig oppgang tirsdag – i 11.30-tiden er den opp 16,5 prosent til 26,00 kroner. Like før klokken 10 var handelen i aksjen dessuten pauset.

  Selskapet indikerte at det var kandidat for en design-win i fjor, men måtte senere meddele at det trolig først vil skje i år eller senere – noe som på den tiden førte til kurshavari.

  – Gjenstår å se

  Nå er en smarttelefonavtale i havn, og den aktuelle smarttelefonen skal lanseres i løpet av andre kvartal i år. Ifølge poLight-sjef Øyvind Isaksen er det snakk om en telefon i high-end-segmentet, og volumet ventes å bli lavt.

  Isaksen sier videre at smarttelefonmarkedet fortsatt er et viktig fokusområde for selskapet, og at det er oppmuntrende med den nye tildelingen, men:

  «Som vi har opplevd tidligere, kan planlagte produktlanseringer bli endret, så det gjenstår å se om telefonen blir lansert som planlagt og om den vil inkludere TLens».

  poLight legger frem resultatene for fjerde kvartal 2022 28. februar. Tallene for tredje kvartal viste et resultat før skatt på minus 13 millioner kroner.

  Selskapet har utviklet en linse basert på et polymermateriale, som best kan sammenlignes med en geléklump. Dette gjør at linsen, som går under navnet TLens, bruker lite strøm og fokuserer raskt.