<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er grunnen til at IT-prosjekter feiler

Å modernisere IT-løsninger stykkevis og delt basert på gårsdagens IT-arkitektur er ingen god oppskrift, hevder Geir Rostadmo-Strømme i Dell Technologies.

    Publisert 29. jan. 2023 kl. 15.36
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 387 ord
    FRARÅDER LAPPVERK: Dells norgessjef anbefaler heller hyperkonvergert infrastruktur (HCI). Illustrasjonsfoto: Dreamstime

    Vi hører til stadighet om IT-prosjekter som sprenger sine økonomiske rammer, ikke leveres i tide og til slutt ofte feiler på å levere det de skulle.

    Fremtidsrettede organisasjoner forenkler og automatiserer IT-infrastrukturen sin samtidig som systemer og tjenester konsolideres til helhetlige løsninger som muliggjør mer kontroll og oversikt. Automatisering er nøkkelen til å forenkle eller fjerne manuelle prosesser, og kan frigjøre ansatte fra rutineoppgaver slik at de kan bruke sin tid og kompetanse til innovasjon, som vil drive organisasjonen fremover.

    Geir Rostadmo-Strømme. Foto: Dell Technologies

    Grunnlaget for å komme dit ligger i organisasjonenes IT-arkitektur, og innføring av hyperkonvergert infrastruktur (HCI). Dette innebærer at man integrerer databehandlingsprosesser, lagring, nettverk, virtualisering, administrasjon og andre tjenester i én og samme løsning. Det gir ikke bare enklere administrasjon, men gjør det også enklere å skalere opp når det trengs.

    De som har modernisert med hyperkonvergerte løsninger er organisasjoner som hadde behov for nye typer databehandlingsprosesser og modernisering – samt å bli mer effektive. I dag er HCI i like stor grad med i vurderingen blant organisasjonene som planlegger en teknologisk oppgradering eller modernisering av sin infrastruktur.

    Felles for mange av organisasjonene er at de vil ha lavere totale eiekostnader (TCO), raskere utrulling, enklere og mer effektiv drift, samt bedre skaleringsmuligheter. Alt dette er elementer som kjennetegner HCI, og raskere organisasjonene klarer å modernisere sine datasentre, desto tidligere kan de hente ut disse verdiene.

    En organisasjon kan modernisere samtidig som den har kontroll over kostnader og sine data. I tillegg til å automatisere mer, kan man gå fra en modell hvor organisasjonen eier og investerer for de neste årene til en «as-a-service-løsning» – med mulighet til å konsumere IT. Det gjør organisasjonen fleksibel og i stand til raskt å justere IT-infrastrukturen etter behov.

    I dette bildet er portabilitet svært viktig, for å unngå å bli låst til én leverandør. Prisene på offentlige skytjenester øker, og organisasjoner som har løsninger som understøtter muligheten for enkelt å benytte flere ulike offentlige skytjenester i kombinasjon med private skytjenester, har bedre kontroll på kostnader, ytelse og sikkerhet.

    Geir Rostadmo-Strømme

    Norgessjef i Dell Technologies