<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Budkamp om britisk batteridrøm

Natt til onsdag er siste frist for å sikre seg både teknologi, ansatte og tomten for å bygge en gigantisk batterifabrikk i Storbritannia.

    Publisert 30. jan. 2023 kl. 11.18
    Oppdatert 30. jan. 2023 klokken 11.19
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 147 ord
    BRITISHVOLT: Batteriprodusenten kollapset tidligere denne månenden. Nå har bostyret valgt ut fem budgivere i et salg av konkursboet i sin helhet. FOTO:Britishvolt

    Bostyret for det konkursrammede batteriselskapet Britishvolt har valgt seg ut fem potensielle kjøpere. Fristen for å kjøpe hele boet, inkludert immatrielle rettigheter og ansatte, går ut natt til onsdag, skriver autocar.co.uk.

    Om en salgsavtale ikke tegnes innen utgangen av januar, vil den planlagte fabrikktomten i Blyth i Storbritannia selges uten rettigheter og ansatte.

    Vinneren av budkonkurransen vil overta Britishvolts batteriteknologi og prototypene, som før konkursen ble verdsatt til 10 milliarder kroner.

    Tekonlogien skal ha imponert bilprodusenter og investorer og enn mindre ordre fra Mercedes-Benz og de 26 ansatte i selskapet, derav flere eksperter på selskapets teknologi, er inkludert i salgsprospektet.

    Ifølge Financial Times vil muligheten for å søke om et tilskudd fra britiske myndigheter på 100 millioner pund, tilsvarende 1,2 milliarder kroner, være attraktivt for en budvinner.

    Gjelden til konkursboet skal ifølge The Guardian være på 120 millioner pund, tilsvarende 1,5 milliarder kroner.