<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Facebook kjemper mot milliardsøksmål

Facebook begjærer et massesøksmål i milliardklassen mot seg avvist.

Publisert 30. jan. 2023
Oppdatert 31. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 123 ord
KOMPENSASJON: Facebook har ikke gitt sine britiske brukere kompensasjon for fortjeneste rundt bruken av personlige data, hevder saksøkende part. FOTO:NTB

Søksmålet på 3,7 milliarder dollar, tilsvarende 45 milliarder kroner, gjelder anklager om at Facebook har misbrukt sin dominerende posisjon til å tjene penger på brukernes personlige data, skriver Reuters.

Søksmålet er levert inn av Liza Lovdahl Gormsen, på vegne av 45 millioner britiske Facebook-brukere i Storbritannia, og det er morselskapet Meta som stevnes.

Hun sier ifølge Reuters at Facebook-brukere ikke ble riktig kompensert for verdien av personopplysningene de måtte oppgi for å bruke plattformen.

Meta påberoper i sitt prosesskriv at søksmålet ikke bør tas inn for behandling, og at bruken av persondataene er «helt uten fortjeneste».

Lovdahl Gormsens advokater ba mandag Competition Appeal Tribunal om å beramme saken, og viste til Storbritannias lover om kollektive søksmål.