<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svensk rally på Amazon-rykter

Ubekreftede opplysninger om salg av Tomb Raider-rettighetene til Amazon setter fyr på Embracer-aksjen i Stockholm.

    Publisert 31. jan. 2023 kl. 16.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 235 ord
    AMAZON-RYKTER: Utløser rally i svenske Embracer, ledet av Lars Wingefors. Foto. NTB

    Embracer stiger kraftig på Stockholmsbørsen tirsdag ettermiddag på ubekreftede opplysninger om at den svenske gaming-kjempen skal ha solgt Tomb Raider-rettighetene til Amazon. 

    Opplysningene kommer ifølge Affärsvärlden fra nettstedet Fellowship of Fans, et samfunn av Tolkien-fans, og ble lagt ut mandag. Ifølge ryktene vil Amazon gjøre en «Marvel-lignende» franchise av Tomb Raider.

    «Embracer Group har nettopp solgt sine rettigheter til Tomb Raider til Amazon i en transaksjon som vi eksklusivt kan avsløre er en totalpakke på 600 millioner dollar, noe som gjør det til Amazons nest største kjøp etter kjøpet av TV-rettighetene til «Sagaen om ringen: The Rings of Power», heter det.

    Ingen kommentar

    – Vi kommenterer ikke rykter. Vi følger alle gjeldende regler for kommunikasjon. Dessuten er vi inne i en stilleperiode. Om vi har noe å kommunisere eller om det finnes noe vi må kommunisere så gjør vi det, skriver Embracers IR-sjef Oscar Erixon i en e-post til Nyhetsbyrån Direkt.

    Andre rykter går ifølge nyhetsbyrået ut på det er Middle-earth Enterprises som kan selges, et selskap som ble kjøpt av Embracer i august i fjor og har flere globale rettigheter som bygger på J.R.R. Tolkiens Ringenes Herre-trilogi og Hobbiten. I tillegg skal selskapet sitte på matchende rettigheter til andre litterære verk fra Middle-earth, som har blitt godkjent av Tolkiens dødsbo og som ennå ikke er brukt.

    Embracer stiger 5,6 prosent tirsdag ettermiddag, etter å ha handlet flatt på formiddagen.