<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arctic Bioscience igangsetter fase IIb av psoriasisstudie

Den første pasienten er blitt inkludert i fase IIb i den kliniske studien av legemiddelkandidaten HRO350. Den tar utgangspunkt i at ekstrakt fra silderogn kan ha effekt på mild til moderat psoriasis.

    Publisert 1. feb. 2023 kl. 09.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 128 ord
    Christer Valderhaug, adm. direktør i Arctic Bioscience Foto: Arctic Bioscience

     

    HRO350 utvikles for å behandle pasienter med milde-til-moderate psoriasissymptomer. Utgangspunktet for prosjektet er oppdagelsen av at ekstrakt fra silderogn kan ha effekt på mild til moderat psoriasis.

    Når den nå inngår i fase IIb av studien skal ABS finne den optimale dosen hvor HRO350 viser biologisk aktivitet, med minimale bivirkninger. De kliniske forsøkene på den første pasienten i denne fasen av studien foregår i Storbritannia. Totalt er studien planlagt å foregå i fem land, med 519 pasienter. Første datautlesning skjer seks måneder etter at siste pasient er inkludert.

    – Vårt innovative og høykompetente team har i lang tid arbeidet dedikert for å oppnå dette gjennombruddet. Etter suksessen med godkjenning fra britiske legemiddelmyndigheter, har en klinikk i Storbritannia nå inkludert den første pasienten, sier adm. direktør i Arctic Bioscience, Christer L. Valderhaug.