<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Her er Samsungs nye flaggskiptelefon

Masse piksler, raskere prosessor og mer energieffektiv. Samsungs flaggskip Galaxy S23 Ultra lader opp til å bli et skikkelig høydepunkt.

    Publisert 1. feb. 2023 kl. 21.36
    Oppdatert 1. feb. 2023 klokken 21.37
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 368 ord
    NY TOPPMODELL: Til tross for mange likheter med forgjengeren, byr Samsung Galaxy S23 Ultra på flere betydelige oppgraderinger. Foto: Samsung

    Samsungs viktigste telefon og et av årets mobilhøydepunkt er ute. Dette er de viktigste oppgraderingene i toppmodellen Galaxy S23 Ultra.

    Ny prosessor

    Den kanskje minst synlige og likevel viktigste oppgraderingen med Galaxy S23 Ultra er den nye Qualcomm-produserte Snapdragon 8 Gen 2-prosessoren, spesielt laget for Samsung.

    Ikke bare lover selskapet en raskere telefon og lavere energiforbruk, og dermed bedre batterivarighet. Den skal også være spesielt bygget for kunstig intelligens (AI), som blant annet skal gjøre telefonens bildeprosessering bedre og raskere.

    Bedre kjøling skal telefonen og ha, noe som skal gi bedre spillopplevelser og mindre varme ved bruk av tyngre apper.

    200 megapiksler

    Fjorårets utgave med 108 megapiksler var ikke nok. Galaxy S23 Ultras nye kamera har fått nær dobbelt så mange piksler og ny bildebrikke. Antall piksler i seg selv er ikke nok til å ta helt av, men en betydelig økning i kombinasjon med bedre programvare skal totalt sett gi et av de aller beste mobilkameraene på markedet.

    Blant årets høydepunkt, og noe av det Samsung selv trekker frem, skal være betydelig forbedrede bilder i mørket.

    KOMBINERER DET MESTE: Samsung Galaxy S23 Ultra har det aller meste. Stor og sylskarp skjerm, imponerende kamera og penn. Foto: Samsung

    Har «alt»

    Det litt kjedelige argumentet er «totalpakken» S23 Ultra representerer, men det er likevel et viktig poeng. S23 er et resultat av den tidligere Note-serien og flaggskipet S-serien kombinert, oppdatert og oppgradert, og når telefonen er kanskje det viktigste arbeidsverktøyet betyr det noe.

    Samsung kombinerer det meste. En penn for dem som liker å bruke det – forbedret i S23. Forbedret sikkerhet, gjennom hyppige oppdateringer av operativsystemet One UI og Samsungs egne sikkerhetssystem Knox. Tett integrasjon med Microsoft og deres viktigste Microsoft 365-produkter. Og et kamera som både skal kunne levere strålende bilder til privat bruk, så vel som et forbedret frontkamera for bedre videokonferanse, video og så videre.

    Hvor mye bedre S23 Ultra er i bruk gjenstår å se, men på papiret er det svært lovende.

    Pris fra 15.990 kroner.