<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Elon kommer til å skrive hva han vil

Etter at Musk ble frikjent for noen Twitter-meldinger han sendte i 2018 om at han ville ta Tesla av børs, tror nå flere at dette vil gjøre Tesla- og Twitter-sjefen frekkere og modigere i uttalelsene sine. 

Publisert 4. feb. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 287 ord
Elon Musk, chief executive officer of Tesla Inc., departs court in San Francisco, California, US, on Tuesday, Jan. 24, 2023. Investors suing Tesla and Musk argue that his August 2018 tweets about taking Tesla private with funding secured were indisputably false and cost them billions of dollars by spurring wild swings in Tesla's stock price. Photographer: Marlena Sloss/Bloomberg Foto: Bloomberg

Fredag ble det kjent at en jury i San Francisco mente at Musk ikke kunne holdes ansvarlig for å tapene investorer ble påført i etterkant av Twitter-meldingen hvor Musk flørtet med tankene om å ta Tesla av børs.

Juryen brukte bare to på å bli enstemmig enige om å frikjenne sørafrikaneren, melder Reuters. 

Dette vil sannsynligvis gjøre at Musk nå forsterker kommunikasjonstaktikken sin, tror Minor Myers, professor i selskapsrett ved University of Connecticut.

– Dette kommer bare til å oppmuntre ham til å handle slik han finner det passende, sier Myers.

Overrasket

En som ble overrasket over frikjennelsen er førsteamanuensis ved Washington and Lee University School of Law, Karen Woody. 

Til Reuters forteller Woody at hun syntes saken mot Musk virket «bunnsolid», og hun sier hun ble sjokkert da dommen kom.

– Han flyttet grensene og vant, sier hun og legger til:

– Jeg forventer at Elon kommer til å skrive hva han vil. 

Saksøkt

Stridens kjerne er at Musk i 2018 skrev på Twitter at han hadde finansieringen på plass til å kjøpe Tesla og ta selskapet av børs. Mange investorer ble med på oppturen som fulgte for Tesla-aksjen, men tapte penger da kjøpet ikke ble noe av og aksjen falt igjen.

Dette gjorde at han ble saksøkt av Tesla-aksjonærer, som hevdet de hadde tapt milliarder som følge av berg-og-dalbaneturen til aksjen.

Aksjonærenes advokater har under den tre uker lange rettssaken sagt at Musk handlet hensynsløst i et forsøk på å presse investorer som hadde satset penger mot selskapet. Saksøkerne krevde milliarder i erstatning. Musk har selv i retten forsvart Twitter-meldingen iherdig, og blant annet sagt at han trodde innholdet i meldingen var sannferdig, skriver NTB.

Da Musk ble frikjent skrev han i en Twitter-melding: «Takk og lov, folkets visdom har seiret!»