<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skyen fikk fart på omsetningen

For femte år på rad leverer det svenske programvarehuset IFS tosifret vekst, og oversteg en milliard dollar i omsetning i fjor.

Publisert 5. feb. 2023 kl. 11.05
Oppdatert 7. feb. 2023 klokken 19.14
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 253 ord
PASSERTE MILLIARDEN: Det svenske programvarehuset IFS har for første gang oversteget en milliard dollar i omsetning. Her fra Unleashed-konferansen i Miami i oktober. Foto: Kurt Rebry

Under fjorårets Unleashed-konferanse i Miami kunngjorde IFS at det tar hele porteføljen opp i skyen. Nå har selskapet kunngjort sine økonomiske resultater for 2022. 

IFS økte programvareinntektene med 28 prosent. Sammenlignet med 2021 hadde selskapet en global omsetningsvekst på 8 prosent i 2022.

Med det oppnådde IFS en omsetning på over 1 milliard dollar.

Nordisk vekst

Ved å gå over til skybaserte løsninger, tar selskapet over for større deler av kunders teknologiske behov enn før. Det betyr mer penger i kassa for svenskene.

– I Norden hadde vi over 46 millioner kroner i driftsmargin, noe som tilsvarer en samlet vekst på 8 prosent, sammenlignet med året før. 2023 blir et spennende år, sier Darren Roos, adm. direktør i IFS.

Den nordiske delen av IFS økte også bunnlinjen med 7 prosent, som tilsvarer en økning på 74 millioner kroner sammenlignet med året før.

GRUNN TIL Å SMILE: Elni Kullmer, leder for Nord- og Sentral-Europa i IFS. Foto: IFS

– Det har vært en vanvittig etterspørsel etter vår nye skyløsning, både fra nye og eksisterende kunder, sier Elni Kullmer, sjef for Nord- og Sentral-Europa i IFS. 

Kullmer legger også mye av æren for veksten på analysehus som Gartner, som plasserer programvaren blant verdenstoppen.

– Det har hjulpet oss veldig å få den type anerkjennelse.