<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Saksøker Twitter for ubetalte regninger

Konsulentselskapet Innisfree saksøker Twitter for 1,9 millioner dollar i ubetalte regninger.

Publisert 5. feb. 2023 kl. 09.59
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 483 ord
TRENGTE RÅDGIVNING: Twitter har visstnok ikke betalt regningene sine til Innisfree, etter at konsulentselskapet bisto selskapet rundt oppkjøpet fra Elon Musk.  Foto: NTB

Det amerikanske konsulentselskapet Innisfree M&A Incorporated leverte fredag et søksmål i New York rettet mot Twitter. Konsulentselskapet krever nærmere 1,9 millioner dollar for det de hevder er ubetalte regninger etter at de bisto det sosiale medieselskapet vedrørende Elon Musks oppkjøp av selskapet i fjor høst, melder Reuters.

«Per 23. desember 2022 er Twitter fortsatt i mislighold med sine forpliktelser overfor Innisfree i henhold til avtalen med et beløp på ikke mindre enn 1.902.788,03 dollar,» står det i søksmålet. 

Det var mot slutten av oktober at Elon Musk kunngjorde at han hadde fullført oppkjøpet av Twitter for 44 milliarder dollar, og tatt dem av børs. Oppkjøpet ble gjennomført etter mye bråk. Musk og Twitter kom i rettslig konflikt etter at milliardæren prøvde å trekke tilbake tilbudet om å kjøpe meldingstjenesten, mens Twitter gikk til sak for å tvinge ham til å stå ved kjøpsavtalen.

Skylder Charles husleie

UBETALT HUSLEIE: Twitter skylder penger til Crown Estate, som styrer det britiske monarkiets eiendomsportefølje, for leie av 20 Air Street i London, hvor selskapets britiske hovedkvarter holder til. Foto: Bloomberg

Noen andre som også mener at Twitter skylder dem penger er Britain's Crown Estate, en uavhengig kommersiell virksomhet som forvalter eiendomsporteføljen som tilhører den britiske kongefamilien. Ifølge Crown Estate har de startet en rettsbehandling mot Twitter på grunn av ubetalte husleie ved hovedkvarteret i London. 

Dette har gjort at flere er bekymret for Twitters økonomiske tilstand, og kritikerne fikk mer vann på møllen etter at det ble kjent at selskapet selger en drøss av kontorgjenstander fra sitt hovedkvarter i San Francisco, gjennom en auksjon som ble organisert av Heritage Global Partners.

Til sammen 631 objekter ble lagt ut for salg av selskapet gjennom auksjonen, hvor selskapet skulle selge unna «overskuddseiendeler», som involverer alt fra kontormøbler og kjøkkenutstyr til ansiktsmasker. Også noe mer avansert teknologi, som smart-TV-er og digitale tavler, samt ismaskiner og espressomaskiner ble lagt ut for salg

Inntekststup etter oppkjøp

Etter Musks oppkjøp av meldingstjenesten falt annonseinntektene til Twitter. I desember falt annonseringsinntektene med 71 prosent, ettersom flere av de store annonsørene kuttet i annonsene på det sosiale mediet etter overtakelsen. I forrige måned ble det også kjent at over 500 annonsører på Twitter har sluttet å bruke penger på markedsføring på plattformen etter oppkjøpet. 

Ifølge Reuters har flere av annonsørene blitt skremt vekk av den eksentriske milliardærens oppførsel, enten det er ved at han har sagt opp over halvparten av de ansatte i selskapet eller ved å presse igjennom en forhastet verifiseringsfunksjon som resulterte i at svindlere kunne utgi seg for å være selskaper på Twitter.