<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Soiltech sikret ny Equinor-kontrakt

Cleantech-selskapet Soiltech vant ny Equinor-kontrakt før helgen. Det seneste året har verdien på selskapet hoppet 30 prosent i gråmarkedet. 

Publisert 6. feb. 2023 kl. 11.10
Oppdatert 6. feb. 2023 klokken 11.17
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 304 ord
RENSER VANN: Soiltech er tildelt en kontrakt på en Equinor-installasjon i Norge. Foto: Soiltech

Soiltech ble før helgen tildelt en langsiktig rammeavtale med Equinor for levering av offshore avfallshåndteringstjenester på norsk kontinentalsokkel, opplyser selskapet.

Avtalen har en varighet frem til 2034, dersom man inkluderer forlengelsesmulighetene. Arbeidsomfanget omfatter blant annet slopbehandling og tankrens på mobile og faste installasjoner.

– Vi har jobbet for Equinor siden 2016, og vi leverer allerede våre cleantech-løsninger til mange av Equinors installasjoner. Denne kontrakten gir oss muligheten til å fortsette vårt arbeid og utvide tjenestene våre til andre Equinor-felt og -operasjoner, sier adm. direktør Stig H. Christiansen i Soiltech. 

Selskapets mekaniske teknologi renser vann for olje og andre partikler, og oljen og vannet som behandles skal kunne brukes igjen i boreprosesser.

– Vårt fokus er på ansvarlig ressursforvaltning gjennom avfallsreduksjon, avfallsgjenvinning og gjenbruk, og på den måten redusere totale brønnkostnader og utslipp. Vi ser veldig frem til å fortsette å støtte Equinors virksomhet og ambisjoner, sier Christiansen. 

Kursoppgang på 30 prosent

Cleantech-selskapet ble etablert i 2011 og notert på OTC-markedet 19. oktober 2021. Seneste omsetningskurs var da 45,00 kroner, og markedsverdien lå på 324 millioner kroner.

Nå er Soiltech-aksjen senest blitt handlet til 85,00 kroner i gråmarkedet.

Det gir selskapet en markedsverdi på 612 millioner kroner – en verdiøkning på over 30 prosent det seneste året, og 18 prosent bare i 2023. 

Kutter kostnader og utslipp

Selskapets løsning gjør at oljeselskaper og riggoperatører kan rense vannet direkte på riggen, uten å måtte sende vekk avfallet. Dette skal gi kundene betydelige kostnadskutt og miljøfordeler i form av lavere utslipp.

De viktigste kundene pr. nå er i olje- og gassindustrien, men Soiltech ser også potensial i andre næringer.

Soiltech har hovedkontor i Sandnes, men er også posisjonert i Abu Dhabi og Saudi-Arabia. Selskapet opererer dessuten i Storbritannia og i Nederland.

Wintershall Dea Technology Venture står oppført med 14,8 prosent av aksjene, ledelsen eier 36,5 prosent, mens 48,7 prosent er finansielle investorer, så vel norske som internasjonale.