<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Youtube-sjefen gir seg

Adm. direktør i Youtube, Susan Wojcicki, sier opp etter 9 år som toppsjef.

Publisert 16. feb. 2023 kl. 19.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 224 ord
TREKKER SEG TILBAKE: Susan Wojcicki, adm. direktør i Youtube, sier opp sin stilling og vil fungere som rådgiver for Alphabet på sikt. Bloomberg

Wojcicki sier hun trekker seg fra stillingen som toppsjef i Youtube, kommer det frem i en oppdatering fra selskapet torsdag, ifølge CNBC.

Wojcicki har vært sjef i Youtube siden 2014.

– Jeg har bestemt meg for å trekke meg tilbake. Jeg skal starte et nytt kapittel hvor jeg fokuserer på familie, helse og egne prosjekter jeg brenner for, skrev hun i en oppdatering.

Produktdirektør i Youtube, Neal Mohan, vil foreløpig ta over stillingen som ny adm. direktør.

Wojcicki sier hun har avtalt med Aplhabet-sjefen, Sundar Pichai, om veien videre. De skal ha blitt enige om at hun vil fungere som rådgiver for Google og Alphabet, skriver CNBC.

– Dette gjør at jeg får bruk for all min erfaring, slik at jeg kan gi råd og veiledning til både Google og Alphabet, het det i oppdateringen.

Wojcicki begynte i Google i 1999. Google kjøpte Youtube i 2006 for 1,65 milliarder dollar.

– For 25 år siden tok jeg en beslutning om å bli med et par Stanford-studenter som holdt på med en søkemotor. Jeg så et stort potensiale, og selv om selskapet bare hadde noen få brukere og ingen inntekt, bestemte jeg meg for å bli med, skrev hun videre.

Youtube leverte svakere i fjerde kvartal enn forventet. Annonseinntektene landet på 7,96 milliarder dollar mot ventet 8,25 milliarder, ifølge CNBC.

Alphabet er smått ned 0,08 prosent til 96,84 dollar så langt i dagens handel.