<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Twitter sier opp 10 prosent av den resterende staben

Etter helgens nedbemanninger har nesten 4.000 Twitter-ansatte blitt tvunget til å se etter andre arbeidsgivere. 

Publisert 27. feb. 2023 kl. 09.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 128 ord
KUTTER: Minst 200 ansatte er blitt sagt opp hos Twitter. Her fra selskapets hovedkontor i San Francisco, California. Foto: Bloomberg

I helgen ble det kjent at Twitter ville gjennomføre en ny nedbemanningsrunde.  Twitter sagt opp minst 200 ansatte til, det tilsvarer rundt 10 prosent av de ansatte.

Ifølge en artikkel i New York Times kuttene ramme både teknologiingeniør-team, produktsjefer, i tillegg til ansatte som jobber med Twitter-appen og teknisk infrastruktur. 

Ifølge Elon Musk hadde Twitter rundt 2.300 ansatte i januar, etter at selskapet hadde sagt opp rundt 3.700 ansatte etter at sørafrikaneren kjøpte selskapet for 44 milliarder dollar og tok det av børs.

I etterkant av oppkjøpet falt inntektene til den sosiale medieplattformen drastisk ettersom annonsører ble nervøse for hva Musks oppkjøp ville ha å si for plattformen. 

Ifølge teknologi-nyhetstjenesten The Information, som siterer kilder med kjennskap til saken, skjer den seneste nedbemanningen for å motvirke fallende inntekter.