<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gründerhuben Mesh kjøper The Hub av Danske Bank

Danske Bank selger jobbplattformen The Hub til Mesh Community.

    Publisert 27. feb. 2023 kl. 14.46
    Oppdatert 27. feb. 2023 klokken 14.49
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 274 ord
    OPPKJØP I BOKS: Mesh-sjef Anders Mjåset(t.v) og Thomas Sveum, som blir The Hub-sjef. Foto: MESH

    Danske Bank selger sin oppstartsplattform The Hub til den norske gründerhuben Mesh Community, ifølge en melding.

    The Hub ble startet i 2016 og har utviklet seg til å bli en ledende jobbportal for den nordiske startup-sektoren med over en million jobbsøknader og 60.000 formidlede jobber.

    Salget skjer som følge av en stadig sterkere posisjon for The Hub, ifølge Danske Bank, som mener Mesh har den riktige profilen til å styre og drive utviklingen av plattformen videre.

    – Målet vårt er å fortsette å være sterkt involvert i det nordiske startup-miljøet. Vi selger The Hub fordi plattformen har tatt en tydeligere retning mot rekruttering, som ikke er innenfor rammen av vår kjernevirksomhet, sier Stefan Granlund, Head of Growth & Impact i Danske Bank Sverige.

    Gir nye muligheter

    I fjor kjøpte Mesh opp Startupmatcher, som var Norges ledende rekrutteringsplattform for oppstartsbedrifter.

    Kjøpet av den nå ti ganger større nordiske plattformen The Hub gir Mesh nye muligheter, heter det. 

    – The Hub er en fantastisk tjeneste og ved å slå plattformen sammen med Startupmatcher får vi en komplett nordisk rekrutteringstjeneste og et utgangspunkt for raskere ekspansjon både digitalt og fysisk, sier gründer og Mesh-sjef Anders Mjåset. 

    Slår de digitale ambisjonene

    Ifølge Mjåset satte pandemien Mesh tilbake med 4-5 år i forhold til den planlagte fysiske ekspansjon ettersom de måtte trekke seg fra flere nye bygg. Oppkjøpet av The Hub tar derimot selskapet 3 år frem i forhold til dets digitale ambisjoner. 

    Thomas Sveum som har startet opp og ledet den norske plattformen Startupmatcher siden 2016, går inn som ny leder i The Hub. 

    Danske Bank forblir en nordisk hovedpartner av selskapet og vil tilby bank og finansieringstjenester til vekstselskaper i og utenfor Mesh og The Hub sin medlemsbase.