<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil forby TikTok i USA

Amerikanske lovgivere vil forby TikTok, men kommer seg trolig ikke forbi grunnloven. 

Publisert 21:02 28. feb. 2023
Oppdatert 13:09 1. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
SEKPTISKE: Amerikanske lovgivere vil banlyse den kinesiske applikasjonen TIktok. Foto: Kiichiro Sato

En komité i representantenes hus skal ha startet prosessen ved å skape en lov som effektivt ville forbydd TikTok, melder The Wall Street Journal tirsdag. Avisen skriver imidlertid at en slik lov trolig vil stå i strid med grunnloven, som forsvarer fri tale gjennom the first amendment

DATA-loven ( «Deterring Americas Technologial Adversaries») forventes å tas opp i representantenes hus tirsdag ettermiddag, lokal tid. Loven krever at finansministeren utsteder et direktiv som forbyr amerikanske transaksjoner med aktører som kan overføre sensitive personopplysninger til Kinesiske aktører.

Utviklingen kommer etter at amerikanske lovgivere i lang tid har forsøkt å stoppe TikTok sin enorme popularitet i USA. I 2020 brukte prøvde blant annet Trump-administrasjonen å tvinge et salg av TikTok til et amerikansk selskap. TikTok eies av Beijing-baserte ByteDance Ltd.

– Alle som har lastet ned TikTok har gitt det kinesiske kommunistpartiet en bakdør til all personlig informasjon, sa representant Micheal Mccaul i en pressemelding. 

TikTok har nektet for påstander om at applikasjonen utgjør en sikkerhetstrussel for USA eller dets brukere.