<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elektronikkgigant ser mot India

Foxconn i Taiwan ønsker å øke tilstedeværelsen i India. Satsingsområdene vil blant annet være halvledere og el-biler.

Publisert 4. mars 2023 kl. 09.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
MOT INDIA: Verdens største elektronikkprodusent ønsker å inngå samarbeid India innenfor nye områder som halvledere og el-biler.  Foto: Bloomberg

Den store Apple-leverandøren Foxconn, som for øvrig også er verdens største elektronikkprodusent, ønsker å inngå samarbeid i India innen nye områder som halvledere og el-biler.

Apple har flyttet produksjon bort fra Kina etter at landets svært strenge corona-regler utsatte og reduserte produksjonen av nye iPhone-modeller. I tillegg har det vært anspent mellom USA og Kina om situasjonen i Taiwan, skriver CNBC.

I januar uttalte den indiske næringsministeren at Apple ønsker at India skal stå for 25 prosent av iPhone-produksjonen. Det vil i så fall være opp fra dagens 5-7 prosent.

– Besøket støttet Foxconns innsats for å inngå ytterligere samarbeid, og å se etter samarbeidsmuligheter i nye områder som halvlederutvikling og el-biler, sa styreleder Liu Young-way.

Styrelederen nevnte ikke noen nye, konkrete investeringsplaner i India, og Foxconn har ikke annonsert noe siden styrelederen besøket som varte fra 27. februar til lørdag.

iPhone-modeller er for øyeblikket produsert i India av minst tre av Apples globale leverandører – Foxconn og Pegatron i Tamil Nadu og av Wistron i Karnataka.