<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Salgsfall for Apple-leverandør

iPhone-produsenten Foxconn melder om salgsfall til tross for kinesisk gjenåpning.

Publisert 5. mars 2023 kl. 13.46
Oppdatert 6. mars 2023 klokken 09.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
SALGSFALL: Foxconn melder om et salgsfall på 11,7 prosent i februar. Foto: Bloomberg

Hon Hai Precision Industry, også kjent som Foxconn, som er leverandør til Apple fikke en nedgang i salget på 11,7 prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor.

Bloomberg skriver at dette skjer til tross for at gjenåpningen av Kina har gitt medvind for iPhone-produsenten.

Ifølge Hon Hai falt inntektene til 13 milliarder dollar i februar, men understreker at utsiktene for første kvartal omtrent er på linje med markedsforventningene basert på salgstallene de siste to månedene.

Ifølge Bloomberg har driften ved iPhone-produksjonslinjen i Zhengzhou i store trekk tilbake til normalen i januar, etter forstyrrelser som følge av covid-utbrudd.

Fokuset nå ligger på hvordan etterspørselen etter iPhone holder seg fremover, ettersom den generelle etterspørselen etter smarttelefoner faller tilbake globalt.

Hon Hai planlegger å investere rundt 700 millioner dollar i et nytt anlegg i India for å skalere opp produksjonen der, noe som skjer samtidig som flere produsenter skifter vekk fra Kina for å begrense det mulige utfallet av spenninger mellom USA og Kina.