<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Patientsky selger datterselskaper for 850-900 mill.

E-helseselskapet selger hoveddelen av virksomheten til det danske IT-selskapet EG.

Publisert 6. mars 2023 kl. 06.35
Oppdatert 7. mars 2023 klokken 15.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
SELGER: Jesper Melin, styreleder i Patientsky, er fornøyd med salget. FOTO: Anders Horntvedt

PSKY

PatientSky SaaS Norway AS og PatientSky App selges til danske EG, opplyser Patientsky i en børsmelding søndag klokken 23.00. 

E-helseselskapet mottar mellom 850 og 900 millioner norske kroner for salget, og vil vurdere å bruke deler av provenyet til å tilbakebetale et obligasjonslån på 225 millioner kroner.

Etter salget og tilbakebetalingen av lånet anslår selskapet at de vil ha mellom 650 og 700 millioner i kontanter.

– Stor verdi

EG har lang erfaring fra primærhelsesektoren i Danmark, forteller styreleder Jesper Melin i Patientsky Group.

– Vi er glade for å kunngjøre denne milepælstransaksjonen som vil gi utmerkede selskaper en engasjert ny eier, og samtidig vise at Patientsky Group har bygget virksomheter med stor verdi for samfunnet og for selskapets mange aksjonærer.

Blant virksomhetene som selges er Hove Medical Systems, Infodoc, PatientSky SaaS Norway og PatientSky App. Samtlige blir brukt i primærhelsesektoren i Norge, spesielt av allmennleger, spesialistleger og fysioterapeuter. Eierskiftet kommer ikke til å ha vesentlig effekt for dem som bruker løsningene.

– Med tillegget av PatientSky Norway til vår portefølje, vil vi styrke vår kapasitet for helsesektoren i Norden og til slutt sikre den beste pasientopplevelsen, sier Mikkel Bardram, adm. direktør i EG.

Gjennomført i andre kvartal

Salget er ventet å være fullført i løpet av andre kvartal 2023. Patientsky vil fortsatt være børsnotert på Euronext Growth etter salget, opplyses det videre.

Patientsky har ikke hatt et lett år på børs. De siste tolv månedene er aksjekursen ned 58 prosent.

Forrige uke la selskapet frem tallene for fjerde kvartal, som viste at de taper mer og øker fokuset på å kutte kostnader.