<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Musk bøtelagt i Tyrkia

Elon Musk får bot i Tyrkia for å ha kjøpt opp Twitter uten å spørre konkurransetilsynet i landet om tillatelse først.

Publisert 6. mars 2023 kl. 09.59
Oppdatert 6. mars 2023 klokken 14.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 279 ord
FIKK BOT: Twitters nye eier Elon Musk. Foto: Dreamstime

Tyrkias konkurransetilsyn kunngjorde mandag at de har gitt Twitter-eier, Tesla-grunnlegge og SpaceX-sjef Elon Musk en bot for overtagelsen av Twitter i fjor høst, kommer det frem i en melding mandag. 

Tilsynet gir Musk en bot på 0,1 prosent av Twitters bruttoinntekt i landet i 2022, for at Musks oppkjøp av den sosiale medieplattformen skjedde uten det tyrkiske tilsynets tillatelse. 

Tilsynet sier videre at det er mulig å anke kjennelsen, skriver Reuters. 

Mye Twitter-bråk for Musk

Etter at Musk kjøpe opp Twitter for 44 milliarder dollar i fjor og tok selskapet av børs har ikke alt gått på skinner for den sosiale medieplattformen. 

Noe av det første Musk gjorde var å sparke flere toppledere i selskapet, og senest i forrige uke ble det kjent at Twitter vil gjennomføre enda en nedbemanningsrunde. Etter dette vil Musk ha sagt opp nærmere to tredjedeler av de ansatte i selskapet i løpet av et halv år. 

Men det er ikke bare de ansatte som har fått økte bekymringer av Musks oppkjøp, også annonsørene har begynt å trekke seg unna plattformen. I etterkant av overtagelsen falt inntektene til den sosiale medieplattformen drastisk ettersom annonsører ble nervøse for hva Musks oppkjøp ville ha å si for plattformen. I januar kom det frem at over 500 annonsører har satt Twitter på pause og at inntektene til IT-selskapet hadde stupt med 40 prosent på ett år. 

Det har til tider blitt såpass kaotisk at Twitter i begynnelsen av februar ble saksøkt av et konsulentselskap for ubetalte regninger. Det amerikanske konsulentselskapet Innisfree M&A Incorporated krever nærmere 1,9 millioner dollar for det de hevder er ubetalte regninger etter at de bisto Twitter vedrørende Elon Musks oppkjøp av selskapet i fjor høst.