<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardtransaksjon i vasken

Transaksjonen med Blockchain Moon Acquisition Corp. priset DLTx' kryptoselskaper til 1,1 milliard kroner. Nå har amerikanerne terminert avtalen med umiddelbar effekt.

Publisert 07:57 13. mars 2023
Oppdatert 15:08 13. mars 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 321 ord
KJEMPETRANSAKSJON RYKER: Blockchain Moon Acquisition Corp. (BMAQ) har terminert avtalen med DLTx. Her er tidligere konsernsjef Thomas Christensen (t.v.) og utøvende styreleder Roger Lund avbildet. Foto: Iván Kverme

DLTX

Blockchain Moon Acquisition Corp. (BMAQ) vil avblåse sammenslåingen med det norske børsnoterte selskapet DLTx med umiddelbar effekt, ifølge en børsmelding mandag morgen.

Det var i oktober i fjor at DLTx inngikk en avtale med det Nasdaq Global Market-noterte blankosjekkselskapet (SPAC) om salg av selskapets blokkjedeselskaper. Avtalen var ventet ferdigstilt sommeren 2023.

Termineringen fra BMAQ er basert på påståtte brudd på vilkårene i avtalen fra DLTx sin side. DLTx bestrider sterkt påstandene.

«Vi mottok "notice of termination" over natten og vil bruke litt tid på å sette oss inn i detaljene. Har ingen kommentar utover børsmeldingen for øyeblikket, og må få lov til å komme tilbake til deg på et senere tidspunkt», skriver fungerende styreleder Roger Lund i DLTx i en SMS til Finansavisen.

Milliardavtale

Transaksjonen skulle gjøres opp i BMAQ-aksjer, hvorav aksjonærene i DLTx skulle ende opp «med en betydelig del», og hvor aksjene ville være fritt omsettelige på Nasdaq. Oppgjøret i 10,6 millioner BMAQ-aksjer priset DLTx' eiendeler som selges til rundt 106,6 millioner dollar.

Det tilsvarte rundt 1,13 milliarder norske kroner, eller 15,9 kroner pr. aksje i DLTx på det tidspunktet.

«Avtalen synliggjør kvaliteten, verdien og potensialet i porteføljen til DLTx. Tilbudet medfører en betydelig premie sammenlignet med av den nåværende verdsettelsen av selskapet, og vi er trygge på at BMAQ er det riktige hjemmet for vår portefølje av blockchain-selskaper», sa daværende DLTx-sjef Thomas Christensen til Finansavisen.

Gikk av

I forbindelse med fjerdekvartalsrapporten i februar meldte DLTx at Thomas Christensen slutter i selskapet etter fire år.

«Det er en helt naturlig prosess. Jeg kom inn for å redde Element, få DLTx på plass, få DSM inn, bygge opp filecoin og forhandle salg til SPAC-et i USA. Jeg skulle uansett ikke være med over til SPAC-et, og da er det helt naturlig at noen andre tar over», sa han til Finansavisen.

Christensen har gjort en pen aksjegevinst på selskapet, etter at han solgte to tredjedeler av aksjebeholdningen sin i november 2021 – perioden da aksjen lå på et toppnivå.