<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stjerneforvalter rykker inn i IT-gigant

Cathie Woods nettfond kjøper aksjer for 11 millioner dollar i Microsoft.

    Publisert 21. mars 2023 kl. 14.42
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 270 ord
    TROR PÅ TECH-AKSJER: Cathie Wood kjøper aksjer for over 115 millioner kroner i Microsoft. Foto: Bloomberg

    Mandag gjennomført Cathie Woods nettfond ARK Next Generation Internet ETF sine første kjøp i Microsoft, melder MarketWatch. 

    Fondet kjøpte aksjer for 11 millioner dollar, drøyt 115 millioner kroner, samtidig som de solgt aksjer for det tilsvarende beløpet i det australske selskapet Endeavour Group, som ble skilt ut av Woolworths Group i 2021. 

    26. største aksjepost

    Dette var altså det første kjøpet fra nettfondet til Wood og er nå den 26. største aksjeposten til fondet. Fondets største investering  er i Coinbase Global, hvor fondet har en aksjepost på 113,6 millioner dollar, viser en nettside som sporer handlene til stjerneforvalteren. 

     I tillegg har nettfondet også en betydelig eierandel i Twitter-grunnlegger Jack Dorseys nye fintechselskap Block Inc på 95,9 millioner dollar, og så klart Tesla hvor fondet har en aksjepost på 83,8 millioner dollar. 

    Etter at Microsoft kunngjorde at de ville integrere ChatGPT med søkemotoren deres Bing, har trafikken hos søkemotoren for første gang passert 100 millioner brukere, melder den britiske avisen The Independent. 

    Microsoft-aksjen falt 3 prosent i handelen på mandag, men har steget over 14 prosent hittil i år.

    Investorer strømmer til

    Etter at investorer begynte å frykte en gryende bankkrise opplevde Wood i forrige uke en strøm av nytegninger til fondene hennes. Bare på tirsdag kunne hennes flaggskipfond Ark Innovation glede seg over hele 397 millioner dollar i nytegninger, viser FactSet-tall.

    De samme tallene viser at nytegningen var den største på en enkeltdag siden april 2021.

    Kundetilstrømningen kan ifølge nettstedet henge sammen med et syn om at kaoset i banksektoren kan få Federal Reserve til å ta en pause i den kraftige renteøkningen, noe som vil komme vekstaksjer til gode etter et 2022 der Woods tech-favoritter falt kraftig.