<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elbilsatsing gikk på giganttap

Ford sin elbilsatsing kunne ikke vise til et godt resultat i fjor.

    Publisert 23. mars 2023 kl. 19.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 209 ord
    Elektrisk Ford Explorer Ford

    Ford uttaler til CNBC torsdag at selskapets elbilsatsing tapte 2,1 milliarder dollar i løpet av fjoråret. Dette er i motsetning til et generelt driftsresultat på over 10 milliarder dollar. Bilselskapet fra Detroit forventer liknende resultater i 2023, der de estimerer et tap på om lag 3 milliarder dollar for elbilsatsingen. Samtidig estimeres et samlet driftsresultat på 6 milliarder dollar.

    Ford mener imidlertid at de er fornøyd med resultatet som elbilsatsingen har produsert. De skriver også at de ønsker å gi investorene et bedre bilde av hvordan elbilsatsingen utvikler seg, og hvordan overskudd fra den øvrige driften skal finansiere en elektrisk fremtid. 

    – Vi har på sett og vis grunnlagt selskapet på nytt. Den nye retningen skal på sikt både støtte oppunder lønnsomhet, men også bærekraft, uttaler finansdirektør John Lawler.

    Vil produsere mer

    Ford skriver i årsrapporten at de fortsatt har som mål å produsere 2 millioner elbiler i året innen utgangen av 2026. Videre sikter de seg inn mot en driftsmargin på 10 prosent.

    Før rapporten ble annonsert mente flere Wall Street-analytikere at Ford burde skille ut elbilsatsingen fra den øvrige virksomheten. Selskapet mener på sin side at å beholde satsingen tilrettelegger for synergier, og at allerede ansatte eksperter gir et konkurransefortrinn overfor oppstartsselskaper i sektoren.