<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Endelig bekreftelse for poLight

Nå er det endelig bekreftet: poLights TLens er med i en ny, luksuriøs smarttelefon.

    Publisert 30. mars 2023 kl. 14.49
    Oppdatert 30. mars 2023 klokken 15.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 230 ord
    ENDELIG: For poLight og adm. direktør Øyvind Isaksen. Foto: Anders Horntvedt

     

    Horten-selskapet poLight er nå informert om at Xingji Meizu har lansert tre nye smarttelefoner – Meizu 20, Meizu 20 Pro og Meizu 20 Infinity – der den siste benytter poLights TLens i et av sine kameraer.

    poLight-aksjen steg raskt mer enn 10 prosent etter meldingen – men har siden falt noe tilbake.

    Meizu 20 Infinity er flaggskipmodellen i den nye smarttelefonserien, så poLight venter derfor bare lave volumer – og trolig ikke flere kjøpsordrer utover den som ble kunngjort i januar i år.

    «Uansett er dette en svært viktig valideringsreferanse for oss, og det gir poLight mulighet til å vise frem vår unike, justerbare optikkteknologi i dette mobilmarkedssegmentet», kommenterer poLight-sjef Øyvind Isaksen.

    2,9 millioner kroner

    24. januar opplyste poLight om en ny ordre verdt 2,9 millioner kroner knyttet til et smarttelefonprosjekt, der det var planlagt å benytte poLights egenutviklede linse til kameraet.

    Et smarttelefonprosjekt er det markedet virkelig har ventet på for poLight, og aksjen reagerte med en oppgang på 13,3 prosent den dagen.

    Isaksen uttalte også da at volumet var ventet å bli lavt.

    Selskapet indikerte at det var kandidat for en design-win i fjor, men måtte senere meddele at det trolig først vil skje i år eller senere – noe som på den tiden førte til kurshavari.

    poLight har utviklet en linse basert på et polymermateriale, som best kan sammenlignes med en geléklump. Dette gjør at linsen, som går under navnet TLens, bruker lite strøm og fokuserer raskt.