<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Samsung varsler resultatsmell og produksjonskutt

Den sør-koreanske teknologigiganten Samsung har hatt en dyster start på året, og varsler dermed både produksjonskutt og et kraftig resultatsmell i første kvartal.

Publisert 7. apr. 2023 kl. 09.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 250 ord
REDUSERER PRODUKSJONEN: Samsung må redusere produksjonen av deres minnebrikker etter dalende etterspørsel. Avbildet er styreleder i Samsung Electronics, og adm. direktør i Device eXperience Division, Jong-Hee Han. Foto: AFP

Under pandemien måtte verden gjøre seg vant med en digitalisert hverdag, og etterspørselen for digitaliserte tjenester og forbrukerelektronikk skjøt til værs med hjemmekontor og coronatiltak. Med andre ord fikk man plutselig et skrikende behov for halvledere, eller databrikker, som brukes i alt av elektronisk utstyr.

Nå har derimot vinden snudd, og etterspørselen for nymotens elektroniske duppedingser har falt i tråd med en økende inflasjon og strammere lommebok. 

Dermed har verdens største produsent av minnebrikker, Samsung, varlset at de vil gjøre et «meningsfullt» kutt i produksjonen. Det skriver Reuters fredag morgen. 

Ifølge John Park, analytiker i meglerhuset Daishin Securities, har markedet ventet på at Samsung skulle varsle produksjonskutt, da en rekke mindre produsenter, som Hynix og Micron, har måttet bremse ned halvledersproduksjonen.

Etter kunngjøringen stiger Samsung-aksjen med 4,5 prosent, etter å ha sett et fall på 70 prosent de siste 9 månedene. 

Varsler resultatsmell

I tillegg til produksjonskutt la den sør-koreanske techgigangten frem foreløpige tall for årets første kvartal. 

Ifølge Reuters venter selskapet å få et driftsresultat på 600 milliarder won, eller 4,77 milliarder kroner, i perioden januar til mars. Dette er en brutal nedgang fra driftsresultatet i fjor som landet på 14.120,00 milliarder won, altså 112,20 milliarder norske kroner. 

Nedgangen på hele 96 prosent markerer dermed det laveste driftsresultatet selskapet har vist i løpet av et kvartal på hele 14 år. 

Til tross for at selskapet selv la frem disse tallene fredag morgen, har en rekke analytikere lenge ventet på de dystre tallene, noe som kan reflekteres i den stigende aksjekursen.

Endelige tall fra Samsung blir lagt frem i løpet av måneden.