<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjokkmelding påskeaften: Kaster kortene – styreleder tar over 260 mill. i gjeld

Sent påskeaften fant DLTx ut at de kaster kortene i blokkjedeteknologi. Styreleder tar over ved å ta gjelden og få 5 års selgerkreditt på kontantdelen.

Publisert 9. apr. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 260 ord
SELGER: James Haft, styreleder i DLTx, (til høyre) tar over gjelden i Filecoin- og blokkjede-satsingen. Til venstre: Lou Kerner (Hafts medgründer). Foto: PAL Capital

Kryptoselskapet DLTx meldte kl. 22.30 påskeaften at de selger alle utenlandske driftsselskaper, inkludert sin interesse i Filecoin skylagringssamarbeid med Storify og Helix. 

Grepet kommer som et svar på nedgangen i blokkjede-markedet i 2022, i tillegg til at selskapet har sett hvor store investeringer som kreves for å oppnå lønnsomhet i Filecoin.

Det er styreleder James Haft, strategidirektør David Johnston og DLTx-kjenner Jacob Farber som tar over gjelden. 

Styrelederen og de andre kjøperne tar på seg rundt 25 millioner dollar – over 260 millioner kroner – i utestående gjeld. I tillegg får styrelederen 5 års selgerkreditt på kontantdelen som utgjør 3 millioner dollar – 31,5 millioner kroner – som skal gjøres opp av kjøperen innen 31. desember 2028. 

Reduserer gjelden – endrer strategi

DLTx skriver at salget gjør at selskapet nå vil endre strategi. 

«Salget er i tråd med målet om å forbedre vår økonomiske stilling. Fremover vil vårt umiddelbare fokus være verdien av vår investeringsportefølje, og vi vil opptre opportunistisk for å ytterligere forbedre vår økonomiske situasjon», sier Roger Lund, adm. direktør i DLTx, i børsmeldingen.

Selskapet skriver i børsmeldingen at transaksjonen vil redusere selskapets samlede gjeldsbyrde betydelig, men med hvor mye konkretiseres ikke. 

Lund understreker at dette var forventet å være et ledd i avtalen med Blockchain Moon Acquisition – milliardavtalen som gikk i vasken midt i mars. Av børsmeldingen går det også frem at DLTx vil følge opp disse strategiske initiativene under andre omstendigheter.

Som en del av avtalen vil DLTx endre navn og ekstraordinær generalforsamling vil holdes i nær fremtid.

Etter transaksjonen vil DLTx-balansen bestå av sin Web3 investeringsportefølje, utestående fordringer mot kjøperen, og utestående fordringer mot Ambershaw Metallics og Eardley Settlement.