<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kryptobørs sliter med å finne banker til kundene

Etter bankuroen i forrige måned, sliter verdens største kryptovalutabørs med å finne en bank som er villig til å håndtere kundenes penger. 

    Publisert 9. apr. 2023 kl. 17.30
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 284 ord
    SAKSØKT: 1,6 milliarder dollar har forsvunnet fra Binance etter at det ble kjent at amerikanske myndigheter har saksøkt selskapet. Foto: Dreamstime

    Den amerikanske avdelingen til kryptovalutabørsen Binance sliter med å finne en bank som kan håndtere kundenes kontanter etter at Signature Bank måtte stenge, skriver Reuters.

    Tidligere ble innskuddene fra kryptobørsen sendt til enten Signature Bank eller Silvergate Capital, som begge ble sett på som kryptovennlige banker. Etter at bankene forsvant i bankuroen har imidlertid børsen måttet jobbe for å finne en ny bankforbindelse.

    Ifølge Wall Street Journal har Binance forsøkt å opprette en forbindelse til både Cross River Bank og Customers Bancorp, men uten noen særlig suksess. Avisen hevder at bankene skal være bekymret for eventuelle regulatoriske risikoer.

    – Vi jobber med flere USA-baserte bank- og betalingsleverandører og fortsetter å integrere nye partnere mens vi oppgraderer våre interne systemer for å skape en mer stabil plattform og tilby tilleggstjenester, sier en talsperson for Binance til Wall Street Journal.

    Saksøkt

    SAKSØKT: Grunnlegger og konsernsjef Zhao Changpeng. Foto: Bloomberg

    Bankenes bekymringer kommer ikke som lyn fra klar himmel. Binance, som er verdens største kryptobørs, ble i mars saksøkt av USAs Commodity Futures Trading Commission (CFTC) for brudd på regelverket. I tillegg til selskapet ble også adm. direktør og grunnlegger Changpeng Zhao saksøkt.

    Bakgrunnen for søksmålet er at CFTC mener selskapet driver ulovlig i landet. I søksmålet står det at mye av Binances rapporterte handelsvolum og lønnsomhet har kommet fra «omfattende rekruttering og tilgang til» amerikanske kunder.

    Etter at søksmålet ble kjent har investorer trukket 1,6 milliarder dollar fra Binance.