<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investeringsdirektør: – Alle burde eie denne aksjen

Tim Seymour anbefaler sterkt å kjøpe «verdens viktigste selskap» på dagens nivåer. 

Publisert 11. apr. 2023 kl. 10.41
Oppdatert 11. apr. 2023 klokken 10.52
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 318 ord
KJØP: Tim Seymour anbefaler Taiwan Semiconductor. Foto: Seymour Asset Management

Tim Seymour, grunnlegger og investeringsdirektør i Seymour Asset Management, mener tiden er inne for å kjøpe halvleder-gigant Taiwan Semiconductor.

– Dette er en aksje som alle burde ønske å eie på dette nivået, sier Seymour i et videointervju med CNBCs program «Fast Money». 

De amerikansk noterte aksjene til chip-giganten falt så mye som 4,2 prosent mandag etter at selskapet rapporterte om en nedgang i månedlig inntekt for første gang på nesten fire år. Nedturen ble imidlertid stoppet i løpet av dagen og aksjen endte ned 1,4 prosent. Hittil i år er aksjen opp over 20 prosent, men den siste måneden har vært tøff med et fall på rundt 10 prosent.

– Du vil benytte enhver sjanse til å kjøpe denne aksjen på svakhet i markedet, sier Seymour.

Morgan Stanley ligger inne med kursmål på 700 taiwanske dollar. Det gir en oppside på nær 35 prosent fra gårsdagens sluttkurs. I førhandelen stiger nå aksjen 0,1 prosent på Wall Street. 

Sterk sektor

Han peker på at aksjen nå handles til rundt 16 ganger inntjening og mener at halvlederaksjer har langt igjen å gå før de når sitt potensial.  

Chip-produsenter så mye aktivitet rundt omkring på mandag. Samsung kunngjorde at de planlegger å kutte produksjonen av minnebrikker på kort sikt for å støtte prisene i markedet.

Konkurrentene Micron Technology og Western Digital dro nytte av nyheten, og endte opp rundt 8 prosent. Wall Street-analytikere mener dette kan gi en oppgang i chip-sektoren. VanEck Semiconductor-fondet er opp hele 26 prosent i 2023.

Delvis gambling

Seymour er imidlertid ikke blind for farene forbundet med aksjen og kommer med et forbehold om at den kan bli «en kinesisk risiko». 

– Noen tror den først og fremst vil være vennlige mot Kina, ikke mot USA.

Bank of America oppgraderte prisforventningen på selskapet i forrige måned, og sa at det vil dra nytte av investeringsinteresse i generativ kunstig intelligens – det vil si datamaskiner som kan lage bilder, video, kunst og 3D-modeller.

Time Magazine kåret selskapet til «verdens viktigste» i 2021.