<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hagen lastet opp ytterligere i Svindal-aksje

Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica kjøpte aksjer for 4,3 millioner kroner i Canopy-emisjonen.

  Publisert 26. apr. 2023 kl. 07.57
  Oppdatert 26. apr. 2023 klokken 08.47
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 277 ord
  TOK ET JAFS: Stein Erik Hagen fikk nær 11 millioner aksjer i emisjonen. Foto: Siv Dolmen

  CAN

  Skiteknologiselskapet Canopy Holdings har hentet 40 millioner kroner i bruttoproveny gjennom en rettet emisjon. Det kommer frem av en børsmelding sent tirsdag.

  100 millioner nye aksjer er utstedt til en kurs på 0,40 pr. aksje. Ved børsslutt tirsdag stod aksjekursen i 0,33 kroner, etter å ha steget med 10 prosent i løpet av dagen.

  Kapitalen skal gå til å akselerere Canopys vekststrategi, finansiere Canopys initiativ mot lønnsom kjernevirksomhet, samt til generelle bedriftsformål, heter det.

  Storeiere sikret aksjer

  Flere primærinnsider er blitt tildelt aksjer i emisjonen, blant annet Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica, som er tredje største aksjonær i Canopy.

  Canica ble tildelt 10,7 millioner aksjer, noe som gir en totalpris på i underkant av 4,3 millioner kroner. Etter transaksjonen vil Canica eie i overkant av 20,1 millioner aksjer i selskapet.

  Investinor Direkte, som er andre største eier, fikk 15,7 millioner aksjer i emisjonen, og øker dermed sin beholdning til 28,8 millioner aksjer.

  Adm. direktør Christian Erlandsson og finansdirektør James Price har også blitt tildelt 437.500 og 500.000 aksjer. Spotlio-sjef Albert Ferrando fikk 2,5 millioner aksjer, og holder i overkant av 4 millioner aksjer etter transaksjonen.

  Styret foreslår også å gjennomføre en reparasjonsemisjon på inntil 15 millioner aksjer.

  Mistet nær all markedsverdi

  Selskapet ble til ved en fusjon av spanske Skitude og norske Skioo, der blant andre Aksel Lund Svindal, Stein Erik Hagens Canica og Investinor var aksjonærer, i 2020. Samme år gikk det nye selskapet på børs ved en notering på Euronext Growth.

  Canopy-aksjen har rast på børs det siste året, med et fall på over 75 prosent.

  Aksel Lund Svindals A Management har i løpet av årene minsket beholdningen, og eier i dag rett i overkant av én prosent av aksjene.