<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tjente over 21 mrd. på én dag

Bill Gates kan le hele veien til banken etter onsdagens rally i Microsoft-aksjen. 

Publisert 27. apr. 2023 kl. 15.17
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 276 ord
HVA SKAL PENGENE BRUKES PÅ? Bill Gates skal nok gi pengene ben å gå på, etter at han for noen år siden trakk seg vekk fra arbeidet i Microsoft for å fokusere på Bill and Melinda Gates Foundation.  Foto: Bloomberg

Microsoft avsluttet gårsdagen etter å ha steget 7,2 prosent på Nasdaq, som var den største oppgangen siden 10. november da selskapet steg 8,2 prosent, melder MarketWatch.  

Det var likevel en rekordstor oppgang for teknologikjempen, for aksjekursen steg med 19,95 dollar på onsdag til 295,37 dollar pr. aksje, noe som er den største økningen på én økt noensinne. Den tidligere rekorden var på 19,77 dollar og ble satt i 19,77 og ble satt i 2020 etter en vekst på over 14 prosent. 

På 6. plass

Aksjerallyet gjør at Bill Gates, som i sin tid var med å grunnlegge teknologikjempen, økte formuen med 2 milliarder dollar, som tilsvarer 21,3 milliarder kroner. 

Til tross for at Gates har trukket seg tilbake fra sitt arbeid i Microsoft, har han likevel en eierandel på 1,38 prosent av aksjene i selskapet. 

Ifølge Forbes er Bill Gates for tiden verdens 6. rikeste person, med en formue på 104 milliarder dollar. Verdens rikeste er fortsatt LVMH-sjef Bernard Arnault, melder magasinet.

Oppgangen i Microsoft kom etter at selskapet hadde presentert tallene for første kvartal, som ifølge MarketWatch bidro til å dempe investorenes bekymringer om sky- og programvaretjenestene. Selv om om Azures skytjeneste viste avtagende vekst, var selskapets prognose for programmet e for inneværende periode mindre negativ enn analytikerne forventet.

Avlyser spilloppkjøp

Oppgangen kom også til tross for at Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard for 69 milliarder dollar er blitt avblåst etter at det britiske konkurransemyndigheter (CMA) mener at det vil skade konkurransen i cloud gaming-markedet.

Konkurransemyndighetene mener sammenslåingen kan resultere i høyere priser, færre valg og mindre innovasjon for spillere i Storbritannia.

– Vi er fullt forpliktet til oppkjøpet og kommer til å anke, sier Brad Smith, president i Microsoft.