<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Årets største børsnotering på trappene

Det SoftBank-eide halvlederselskapet Arm jakter muligens over 100 milliarder kroner i en planlagt notering på Nasdaq-børsen i USA.

  Publisert 30. apr. 2023 kl. 16.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 208 ord
  GIGANTNOTERING: Milliardær Massayoshi Son, styreleder og konsernsjef i investeringskonglomeratet SoftBank, har satt i gang prosessen med å børsnotere porteføljeselskapet Arm. Foto: Reuters

  Ifølge Reuters går Arm, eid av SoftBank, fremover med gigantnoteringen til tross for det utfordrende markedsbildet, etter å ha varslet i mars at halvlederselskapet planlegges notert på Nasdaq-børsen.

  Arm planlegger å selge aksjer senere i år, og målet er å hente inn 8-10 milliarder dollar, hvilket tilsvarer opptil 106,8 milliarder kroner etter dagens vekslingskurs.

  Det vil gjøre børsnoteringen til den aller største hittil i år, ifølge byrået, som ellers skriver at kildene understreker at eksakt tidspunkt og størrelsen på noteringen er betinget av markedsforhold.

  Etterlengtet opptur

  SoftBank har planlagt en børsnotering helt siden avtalen om å selge selskapet til Nvidia for 40 milliarder dollar kollapset i fjor på grunn av protester fra amerikanske og europeiske konkurransemyndigheter.

  Siden den gang har Arm gjort det bedre enn den brede chips-industrien, mye takket være fokuset på servere til datasentre og PCer som innbringer mer i royalty-betalinger, ifølge Reuters.

  Noteringen er også ventet å gi SoftBank en etterlengtet opptur, som har kjempet for å snu utviklingen i storsatsingen Vision Fund. Fondet har gått på store tap på grunn av verdsettelser i fritt fall i teknologisektoren, som det har vært tungt investert i, deriblant i norske AutoStore.

  Det er storbankene Goldman Sachs, JPMorgan, Barclays og Mizuho Financial Group som bistår som tilretteleggere i forbindelse med noteringen.