<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Toppanalytiker ser 150 prosent oppside: – Dette ser du ikke ofte

Teknologi har vært knallsterkt hittil i år, og for to aksjer er ikke dette toppen, mener toppanalytiker. 

  Publisert 2. mai 2023 kl. 08.08
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 305 ord
  OPPSIDE: Mark Mahaney i Evercore har Uber som en av sine tech-favoritter. Avbildet: Carl Edvard Endresen, sjef Uber Norge, og sjåfør Sammy Younus. Foto: Eivind Yggeseth

  Markedene har vært svært volatile hittil i år med inflasjonspress og bankkollaps etter bankkollaps siden mars. Oslo Børs er så langt i år opp 3,2 prosent, mens Dow Jones i USA er opp 2,7 prosent. 

  Men det er i teknologisektoren man skulle vært. Til sammenligning er nemlig teknologitunge Nasdaq i samme periode opp hele 16,7 prosent. 

  Teknologianalytiker Mark Mahaney i Evercore ISI er rangert som nummer 57 av 8385 analytikere på TipRanks og er med det i topp 1 prosent av alle analytikere. Han kan vise til nær 24 prosent avkastning på sine anbefalinger og har nå plukket to aksjer i sektoren som sine favoritter, og gir nå Meta ytterligere oppside.

  – Jeg liker fortsatt Meta på disse nivåene og det er fortsatt mitt førstevalg. Verdsettelsen er fortsatt veldig attraktiv, sier han til CNBC.

  – Den handles til en rabatt på markedet for hva jeg tror er et selskap som kan opprettholde en inntektsvekst på mer enn 20 prosent, la Mahaney til.

  – Det ser du ikke ofte.

  Ser ny inntektsmulighet

  Evercore-analytikeren peker på at Metas Reels-produkt nå har bedre inntektsgenerering gjennom bedre kampanjesporing og ytelsesstyring.

  Mahaney tror aksjen kan gå til 350 dollar som gir en oppside på hele 50 prosent fra dagens sluttkurs. 

  Onsdag rapporterte Meta omsetningsvekst på 3 prosent fra året før, noe som var bedre enn hva analytikere forventet . Etter en oppgang på 15 prosent torsdag, er Metas aksjer opp 170 prosent siden bunnen i november.

  Forventer opptur

  Mahaneys andre valg i tech-sektoren er taxi-appen Uber.

  Han forventer at Uber vil ha stadig mer positiv EBITDA og fri kontantstrøm.

  Mahaney har et kursmål på 75 dollar på Uber – som gir potensiell oppside på over 150 prosent.

  Han sa i en rapport fra mars at Uber har «betydelig langsiktig lønnsomhetspotensial», og la til at mobilitetsenheten oppnådde 30 prosent EBITDA-margin før Covid-19-pandemien. Evercore forventer at disse tallene vil utvide seg etter pandemien, med henvisning til skala og kostnadseffektivitet.