<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Refser forslag til nytt styre – Telenor er ikke et finanskonsern

– Innstillingen fra valgkomiteen avslører manglende kunnskap om Telenor, sier konserntillitsvalgt for Nito i Telenor, Harald Stavn.

  Publisert 3. mai 2023 kl. 14.53
  Oppdatert 3. mai 2023 klokken 16.31
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 215 ord
  IKKE IMPONERT: Konserntillitsvalgt Harald Stavn i Nito. Foto: Nito

   

  Valgkomiteen i Telenor har, som annonsert 13. april, foreslått Jens Petter Olsen som ny styreleder. Han vil erstatte Gunn Wærsted som er på valg i år.

  Videre forslår valgkomiteen Jan Geldmacher, Gyrid Skalleberg Ingerø og Ottar Ertzeid velges som nye styremedlemmer og erstatter Jørgen Kildahl, Jon Erik Reinhardsen og Elisabetta Ripa, alle for en periode på inntil to år.

  Konserntillitsvalgt reagerer 

  Konserntillitsvalgt for Nito i Telenor, Harald Stavn, mener valgkomiteens vurderinger er feil vektlegging av kompetansen Telenor trenger fremover. Med snart 50 års erfaring i selskapet som ansatt og konserntillitsvalgt, og lange perioder som ansatterepresentant i konsernstyret, er Stavn nå svært bekymret for konsernets fremtid.

  – Innstillingen fra valgkomiteen avslører manglende kunnskap om, og forståelse for, Telenor og telecombransjens utfordringer fremover. Telenors nye struktur som ble informert på kapitalmarkedsdagen i september 2022 gir helt andre utfordringer enn tidligere. Jeg mener styrets fokus nå må baseres på Norden, utviklingen av de muligheter som er her og fremtidige konsolideringsutfordringer, sier Stavn i en pressemelding fra Nito.

  – Ikke et finanskonsern

  – Telenor er ikke et finanskonsern. Inntektene kommer som en konsekvens av å være teknologiledende og ta markedsandeler, understreker Stavn.

  Han tror også de politiske signalene som nå blir gitt om eierstyring og lederlønninger dessverre reduserer Telenors muligheter for gode kandidater på ulike nivå i konkurranse med private konsern som ikke har tilsvarende politisk styring.