<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Foxconn ber Sharp skjerpe seg

Verdens største elektronikkprodusent for kontraktsmarkedet, ber teknologiselskapet Sharp om å bli flinkere eller skifte ut ledelsen.

Publisert 11. mai 2023 kl. 14.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
FOXCONN: Taper penger på at Sharp ikke har en skjerpet ledelse, hevder finansdirektøren i Foxconn. FOTO:NTB

Den viktige iPhone-leverandøren, Foxconn, melder torsdag at de vil be Sharp, et teknologiselskap de er majoritetseier i, om å gjøre endringer i ledelsen om Sharp ikke bedrer driften. Sharp har nylig rapportert betydelige tap og netto verdifall, skriver Nikkei.

Foxconns nettoinntekter i første kvartal falt med hele 56 prosent i forhold til forrige år, mye skyldes tunge dager hos Sharp som sliter med et tregt marked for skjermer og display.

– Vi eier en eierandel på 34 prosent i Sharp og er den største enkeltstående eieren. Sharp har imidlertid et eget styre og Foxconn har ikke kontroll over selskapet, sa Foxconns finansdirektør David Huang under en investorkonferanse torsdag.

Foxconn har bedt Sharp om å foreslå en forbedringsplan for interessene til den største eieren.

– Om det fortsatt ikke blir bedre, vil vi be dem om å justere ledelsen for å gjøre operasjonelle forbedringer, sier han.

Foxconn, verdens største kontraktselektronikkprodusent, investerte i Sharp i 2016, da Foxconns grunnlegger og tidligere styreleder Terry Gou så på skjermer som en strategisk ressurs i teknologiindustrien.