<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Samsung i møte med Musk om autonome biler

Samsung-sjef Jay Y. Lee møtte Elon Musk i forrige uke for å diskutere teknologi til autonome kjøretøy

    Publisert 14. mai 2023 kl. 09.03
    Oppdatert 14. mai 2023 klokken 09.06
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 356 ord
    MØTTE MUSK: Samsungs konsernsjef og styreleder Jay Y. Lee. FOTO: Bloomberg

    Samsung Electronics' toppsjef Jay Y. Lee møtte i forrige uke Teslas konsernsjef Elon Musk for å diskutere måter å samarbeide i fremtidige høyteknologiske industrier, melder flere nyhetsmedier søndag. 

    MØTTE LEE: Teslas konsernsjef Elon Musk. Foto: Bloomberg

    De skal ha møttes på Samsungs forskningssenter for halvledere i Silicon Valley på onsdag, skriver Reuters. 

    Ifølge rapportene var noe av det som ble diskutert muligheten for å samarbeide om utvikling av mikrobrikker for helt autonome kjøretøy. 

    Det globale markedet for bilbrikker forventes å øke til 400 milliarder dollar innen 2024 og hoppe til 700 milliarder dollar innen 2028, ifølge rapporter fra Strategic Analytics og Research & Markets.

    Dette var det første private møtet mellom Lee og Musk, men et potensielt samarbeid mellom de to føre til en revolusjon innen bilbrikkesektoren.

    Panikk hos Google

    MØTTE LEE II: Alphabet-sjef Sundar Pichai møtte Samsungs toppsjef etter at det ble kjent at koreanere vurderte å droppe Google til telefonene deres. Foto: Bloomberg

    Møtet mellom Lee og Musk var en del av Lees 22-dagers besøk til USA, hvor han også har møtt andre toppsjefer som Microsofts Satya Nadella og Google-sjef Sundar Pichai. 

    Møte med Pichai kom på plass etter at det ble kjent at Samsung vurderte å bytte ut Google-søkemotoren med Microsofts Bing på grunn av selskapets integrasjon av Bing med AI-plattformen ChatGPT. 

    Ifølge internkommunikasjon New York Times har sett reagerte Google med «panikk» på trusselen som vil koste Google rundt 3 milliarder dollar i årlige inntekter hvis Samsung skulle sette beslutningen ut i livet. Den sørkoreanske teknologikjempen leverte ifølge IDC-tall 261 millioner smarttelefoner i 2022 – samtlige utstyrt med Android-programvare.