<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bompenger gir rekord for Norbit – firedobler resultatet

Teknologibedriften Norbit oppnådde rekordhøye inntekter i første kvartal. Resultatet bedret seg fra 17,2 til hele 70,2 millioner kroner.

  Publisert 16. mai 2023 kl. 08.13
  Oppdatert 16. mai 2023 klokken 12.52
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 409 ord
  HØYTID FOR BOMBRIKKER: Adm. direktør Per Jørgen Weisethaunet leverer knallsterke tall. Hans egne aksjer i Norbit prises nå til mer enn 343 millioner kroner. Foto: Iván Kverme

  NORBIT

  Den Trondheim-baserte sensorikkbedriften Norbit økte inntektene med 68 prosent i forhold til første kvartal i fjor – hovedsakelig på grunn av økt salg av sonarer til undervannsformål, men også økt salg av trafikksensorer (såkalte DSRC-produkter).

  Innenfor segmentet «Oceans» regner med å opprettholde den gode takten i inneværende kvartal, og skriver at det har et «mål om å levere inntekter i andre kvartal på linje med inntektene i tilsvarende kvartal i 2022, som var fjorårets beste kvartal».

  Norbit

   

  (Mill. kr)1. kv./231. kv./22
  Driftsinntekter376,7235,2
  Driftsresultat78,523,6
  Resultat før skatt70,217,2
  Resultat etter skatt51,912,5

  • Teknologiselskap etablert i 1995 med hovedkontor i Trondheim.
  • Notert på Oslo Børs siden 2019. Har en markedsverdi på rundt 2,9 milliarder kroner.
  • Virksomheten er delt i tre divisjoner: Oceans, Connectivity og Product Innovation & Realization (PIR).
  • Per Jørgen Weisethaunet har vært adm. direktør siden 2001.

  Innen «Connectivity», der trafikksensorikken inngår, melder selskapet om sterkt ordreinntak, og guider inntekter på mellom 150 og 160 millioner kroner.

  Også i «Product Innovation & Realization» (PIR) skal det være sterk etterspørsel, både fra nye og eksisterende kunder. Omsetningen ventes på 90–100 millioner kroner, opp fra 78 i tilsvarende kvartal for ett år siden.

  – Over de siste årene har Norbit gjort betydelige investeringer i ny teknologi, nye produkter, produksjonskapasiteten og sikkerhetslager av komponenter for å opprettholde leveranseevne og sikre beredskap så man kan gripe muligheter som byr seg. Disse strategiske prioriteringene har muliggjort en sterk organisk vekst og økt fleksibilitet, samt posisjonert Norbit for å kunne levere på større kontrakter, sier adm. direktør Per Jørgen Weisethaunet i en kommentar.

  NOEN KAN GLEDE SEG: Norbit er selskapet bak AutoPass. Foto: NTB

  Ser få skyer

  For 2023 under ett opprettholder Norbit guidingen på en omsetning på mer enn 1.400 millioner kroner. Marginene er også ventet å øke. I 2024 er målet en omsetning på mer enn 1,5 milliarder kroner, med en EBITDA-margin på mer enn 25 prosent.

  Norbit-aksjen skjøt fart på Oslo Børs etter tallslippet. Ved 13-tiden var aksjen opp drøyt 5 prosent til 48,90 kroner. Siden nyttår har aksjekursen økt med mer enn 72 prosent, og selskapet prises nå til 2,9 milliarder kroner.

  De største eierne er gründer Steffen Kirknes (12,9 prosent), adm. direktør Per Jørgen Weisethaunet (11,8 prosent) og Reitan Kapital (9.8 prosent).