<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjør sitt første oppkjøp

Det lite kjente rekrutteringsselskapet Laskie er Twitters første oppkjøp under Elon Musk.

Publisert 16. mai 2023 kl. 08.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 231 ord
GJØR OPPKJØP: Twitters sterke mann Elon Musk. Foto: NTB

Rekrutteringsselskapet Laskie er Twitters første oppkjøp under Elon Musk, melder nyhetsnettstedet Axios og viser til en person med kjennskap til saken. Oppkjøpet som ble gjort av Musk-eide X Corp., Twitters morselskap, er også omtalt av Bloomberg som er på eiersiden i Laskie. 

Kilden opplyser om et oppgjør i kontanter og aksjer, men vil ikke si noe om den nøyaktige summen – annet enn at det skal dreie seg om «titalls millioner dollar» for den nettbaserte formidleren av tech-ansatte. 

Oppkjøpet kommer bare noen dager etter at Musk presenterte sin nye Twitter-sjef Linda Yaccarino. 

– Hjelper jobbsøkere raskt

Ifølge Bloomberg er det ikke kjent hvordan Laskie skal integreres, men mandag ble brukere møtt av beskjeden om at plattformen ikke var tilgjengelig. Ifølge LinkedIn-siden hjelper Laskie jobbsøkerne «raskt med å finne gode, matchende jobber.»

Laskie ble etablert i San Francisco i 2021, og nyhetsbyrået beskriver toppsjef og gründer Chris Bakke som en profilert «tvitrer» av virale spøker og kommentarer om tech-industrien. Blant de over 140.000 følgerne finner vi også Musk.

Twitters sterke mann har gjort det meste for å skalere ned den sosiale medieplattformen siden han kjøpte den for 44 milliarder dollar i oktober – inklusive et kraftig kutt i antall ansatte. Oppkjøpet av Laskie fremstår slik sett som et av de første store initiativene på veien mot det Musk har sagt han vil utvikle til en «super-app» med en rekke funksjonaliteter.